Насловна Насловна Ђукановић: Противници НАТО-а лажу, подмећу, фалсификују и шире панику и страх

Ђукановић: Противници НАТО-а лажу, подмећу, фалсификују и шире панику и страх

12
ПОДИЈЕЛИ

Примарни циљ опозиционих позива на јесење протесте је стварање утиска о Црној Гори као наводно нестабилној држави која не заслужује позив у НАТО, рекао је данас премијер Мило Ђукановић оптужујући противнике уласка Црне Горе у НАТО за бруталне манипулације, подметање, фалсификовање, као и за ширење страха и панике. Паралелно са његовим излагањем на адресу редакције портала ИН4С стизале су бројне поруке подршке Мировном покрету као и ова фотографија из Никшића, родног града црногорског премијера.

antinato grafit NK

Црна Гора је у фокусу НАТО-а и на њу се рачуна, а то појачава нервозу неких актера на нашој политичкој сцени, који су противници НАТО-а. Они се ослањању на све бруталније манипулације, подмећу бизарне нестине да сам тражио бомбардовање Црне Горе, и више него је очигледно да желе да створе утисак да смо нестабилна држава. Јасно је чији је то интерес. У недостатку рационалних аргумената, противници покушавају да створе недоумице, панику па чак и страх, изјавио је црногорски премијер Мило Ђукановић.

Примарни циљ опозиционих позива на јесење протесте је стварање утиска о Црној Гори као наводно нестабилној држави која не заслужује позив у НАТО, рекао је данас премијер Мило Ђукановић.

Шеф посланичког клуба Социјалдемократске партије, Борислав Бановић, питао је Ђукановића на премијерском сату како види будуће НАТО интеграције, с обзиром да држава улази у завршни дио временског оквира, који је од Алијансе, предвиђен за одлуку о пријему Црне Горе у савез.

Ђукановић је рекао да је очигледно да позитивне оцјене међународних партнера и све извјеснија перспектива Црне Горе у НАТО изазивају појачану нервозу у дијелу политичких странака, невладиних организација, неких медија и других актера на црногорској сцени.

Tivat antinato5

Према његовим ријечима, противници чланства у Алијансу све су гласнији.

Ђукановић је рекао да се они, као и до сада, у остваривању својих политичких циљева, ослањају на све бруталније манипулације.

“Баве се креирањем измишљених интервјуа, подмећу бизарне неистине о томе да сам тражио бомбардовање своје државе, фалсификују резултате истраживања јавног мњења”, навео је он.

Премијер сматра да је у ту сврху и позив на протесте на јесен, од лидера дијела опозиције у црногорском парламенту.

“Више него очигледно је да је примарни циљ те активности стварање утиска о Црној Гори као наводно нестабилној држави која не заслужује позив у НАТО”, казао је Ђукановић, наводећи да је јасно чији је то интерес и коме та група људи таквим активностима служи.

Он је оцијенио да у недостатку рационалних докумената за остваривање циља, противници чланства државе у НАТО, покушавају да изазову страх, недоумице, чак и панику код грађана.

“У посљедње вријеме шире причу да би Црна Гора могла бити угрожена од екстремиста и терориста на вјерској основи уколико постане чланица Алијансе”, навео је премијер.

Он сматра да пријетње које се упућују од појединих екстремиста не треба потцијенити, али ни злоупотребити с циљем изазивања страха и несигурности код грађана.

Murino Milo Đukanović

“Да у томе има зрнца истине, зашто би онда такве поруке биле упућиване и Србији која нема за циљ чланство у НАТО”, навео је Ђукановић.

Он је објаснио да тероризам јесте глобални феномен који не зна за границе.

Према ријечима Ђукановића, зато је НАТО за државе попут Црне Горе најбољи одговор и најсигурнији оквир за заштиту од такозваних хибридних пријетњи међу којима је и тероризам.“У истој равни је и псеудоаргумент да ће чланство у НАТО нанијети несагледиву штету односима Црне Горе и Русије или Црне Горе и Кине”.

Ђукановић је додао да најбољи одговор на то нуди недавно истраживање једног од највећих туристичких оператера у Русији по којој је, како је казао Ђукановић, Црна Гора и ове године међу пет најпопуларнијих дестинација за руске туристе, поред Египта, Турске, Бугарске и Грчке.

“То је аргументовано и повећањем продатих аранжмана за Црну Гору од три одсто у односу на претходну годину”, појаснио је Ђукановић.
Dan pobjede - 9. maj bilboard

Он је казао да се Црна Гора налази у завршној фази испуњавања обавеза из интезивираних и фокусираних разговара који се спроводе паралелно са Акционим планом за чланство.

Ђукановић је појаснио да Алијанса путем та два механизма прати реформске активности Црне Горе, фокусирајући се на обавјештајни сектор, војно одбрамбени систем, владавину права и подршку јавног мњења.

“Мјесеци пред нама, као и претходни период, биће обиљежени интезивним контактима и додатним напорима у циљу добијања позива за чланство”, поручио је предсједник Владе.

murino miroslav knezevic

Он је казао да ће на јесен од пресудне важности бити посјета Сјеверноатлантског савјета у октобру, на челу са генералним секретаром.

До тада ће, како је навео Ђукановић, бити познате оцјене Европске комисије у извјештају о напретку.

„Све ово потврђује да је Црна Гора у сталном фокусу Алијансе и да се на се на њу озбиљно рачуна“, навео је Ђукановић.

Он је подсјетио и на извињење Столтенберга у Подгорици, а потом из Брисела због цивилних жртава у НАТО кампањи 1999. године.

Пријетње есктремиста не треба потцијенити, а ни злоупотребити. Да у томе има зрнце истине, зашто би такве поруке биле упућиване и Србије, која не улази у НАТО. НАТО је најбољи одговор на хибридне пријетње као што је тероризам“, казао је предсједник Владе Мило Ђукановић одговарајући на питање посланика у Парламенту током Премијерског сата.miloparlament1

Предсједник клуба посланика Социјалдемократске партије Борислав Бановић питао је Ђукановича како види наредне мјесеце у погледу НАТО интеграција.

„Улазимо у завршни дио временског оквира, који је од стане НАТО предвиђен за одлуку о пријему Црне Горе у савез. Са више адреса смо могли чути посљедњих мјесеци, од званичника НАТО или земаља чланица, охрабрујуће оцјене о испуњавану услова, као и предвиђања у вези са самом одлуком. Такође и додатна очекивања у вези са већом подршком у јавности. С друге стране, од стране дијела политичких и других актера, који сматрају да Црна Гора не треба да буде дио Алијансе, акценат се ставља управо на овај простор. Чини ми се првенствено ширењем страха у јавности од двије наводне опасности, које би придруживање изазвало: једна је пријетња од екстремиста и терориста на вјерској основи, боље речено лажно манипулативно коришћење вјерске основе од стране екстремиста. А друга опасност по њима биле би штетне последице у односима са неким великим земљама, Русијом, па и Кином“, навео је Бановић.

bilbord ne u nato

Ђукановић је рекао да је Црна Гора се налази у завршној фази преговора са НАТО-ом.

„На јесен ће бити кључан дио за Црну Гору. До тада ће бити познате и оцјене ЕК у Извјештају о напретку“, рекао је он.

Он је спекулације да Руси окрећу леђа Црној Гори казао да је најбољи одговор на то да је према писању свјетских медија, а према подацима оператора Црна Гора међу пет најпривлачнијих дестинација за руске туристе.

„У НАТО не улазе партије, Влада и Парламент, ово је питање свих грађана, и важно је да се што активније укључе све групе, сви друштвени фактори. Задовољан сам због раста подршке јавности. Интензивираћемо активности и у нашем фокусу ће бити напредак у области владавине права и подршка јавности. Са оптимизмом можемо да чекамо децембарски министарски састанак“, увјерен је Ђукановић.

Извор:  ЦДТ / Вијести / ИН4С

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Milo i Aco dijele pare a mi možemo da skupljamo limenke. Pokra sve što ne visi na nebo pa mu treba NATO da mu čuva bogastvo. Pozdrav Nikšićanima za grafit.

 2. 0
  0

  Nikšićani svaka čast, „Ko je za NATO majka mu je kurva“ super, bez mnogo pametovanja. A što se tiče Mila pa zar on može nekoga optužiti za laganje i falsifikovanje?

 3. 0
  0

  Ко небио вјеран једнородном руском народу од њега живо месо одпадало

 4. НАШИ - РУСИЈА,ЦРНА ГОРА,СРБИЈА,СРПСКА,МАКЕДОНИЈА,АЛБАНИЈА,ГРЧКА
  0
  0

  Влада састављена од мајмуна ускоро ће учити убрзани курс РусКог језика))

 5. 0
  0

  Он је оцијенио да у недостатку рационалних докумената за остваривање циља, противници чланства државе у НАТО, покушавају да изазову страх, недоумице, чак и панику код грађана.

  Nije mi jasno ko je ovo srocio,koji racionalni dokumenti ,ocemu on prica,daj covjece znamo i danas da u svijetu ima ludaka fanatika bolesnika koji pokusavaju da opravdaju politiku Adolfa Hitlera ali niko ne dovodi u pitanje racionalnost dokumenata ,a ovako srocena recenica dovodi u pitanje mentalni sklop onoga koji stoji iza ovih rijeci.
  Zasto ne kazes da se bojos ,pa navedei cega,da ce prestati tranzit droge preko Crne Gore,da se moze desiti upad Siptra,da se bojis Vehabija,da se bojis sopstvenom polozaju,bilo sto navedi ,da nemamo vojsku ,koju nemas novca da places i da se bojis od naroda koji zivi svaki dan losije i jedva ceka da ti vidi ledja.To bi bili neki argumenti zbog kojih bi covjek mogao reci ovako ili onako ,ali hvali racionalni pristup za NATO.
  Hvali racionalnost u tvojopj glavi,zivis odvojeno od svijuh a mislis da svako ima i zivi kao vas nekoliko.izadji medju narod, ne sam autom vjerovatno i njm idete u klozet , pogledaj kako zivi penziopner sa 160 evra,pa vikni ja sam za ovo zasluzan,posjeti bolnice bez kupatila i sanitarnih cvorova,pogledaj fondove kao se uplacuje za penzija i kad,ne nego nabijes cvikera na nos vozis se u limuzine tamnih stakala.izadji malo bez pratnje i ti i tvoji telai,skupi snage pa to javno bez policije i licne patnje reci narodu,mozda bi ti neko i povjerovao,ne voli narod medvjede u kavez a kamoli Predsjedinika u staklenom zvonu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here