Насловна Насловна Ђукановић: Опозиција може само да сања прелазну владу

Ђукановић: Опозиција може само да сања прелазну владу

8
ПОДИЈЕЛИ

За премијера Мила Ђукановића прича о прелазној Влади је прича политички некомпетенте опозиције чији се неуспјех огледа и у „недавном фијаску у Херцег Новом“, којој је „потребно више рационалности и разума“.

milo-dukanovic-14

Прича о прелазној влади ми личи на неког ко је потпуно политички некомпетентан, и кога мрзи да погледа гдје се такве власти формирају. То се дешава у друштвима која су у ванредним условима-рата, нефункционисање полиитчког система и тешких поремећаја. Црној Гори не треба ни прелазна, ни влада националног јединства, јер имамо демократски изабрану Владу која има легитимитет и функционише испуњавајући основне циљеве„, додао је премијер.

Влада је, како је навео, припремила реализацију бројних пројеката, и довела до тога да држава буде лидер у преговорима с Европском унијом, и да Црна Гора буде пред вратима НАТО-а.

Опозиција жели да оствари свој недосањани сан- да буде на власти мимо избора, јер зна да на њима нема шта да тражи. Опозиција хоће на мала врата да уђе у власт, али имају све мање подршке; погледајте само фијаско који су доживјели у Херцег Новом. И њихови бирачи постају свјесни да те странке воде политику тумарања„, рекао је Ђукановић.

Он је навео да је ДПС успио да постигне споразум о формирању власти у Херцег Новом, свјестан одговорности према грађанима.

„Претходна власт је пркосила црногорским државним интересима, резултат тога је заостајање. Херцег Нови је некад био центар свијета у односу на Тиват, а данас је Тиват најперспективнија дестинација у држави, док  нико не говори о Новом“, додао је Ђукановић

Milo-Đukanović1

Отварање питања Суторине, најмање може штетити Црној Гори, казао је Ђукановић, наводећи да Босна и Херцеговина (БиХ) показује да не поштује правила и раније споразуме којих би се морала придржавати.

Упитан да ли питање Суторине, коју Босна и Херцеговина (БиХ) жели да присвоји својој територији, може угрозити наше чланство у НАТО-у, Ђукановић је рекао да је та прича много више у жижи јавности него што заслужује.

То не може успорити наш европски и евроатлантски пут. Отварање тог питања је веома деструктивно и непаметно и може да произведе штете чија ће крајња адреса најмање бити Црна Гора. То може да отвори прије свега политику успостављања веће функционалности БиХ, што је услов њиховог евроатлантског и европског пута“, рекао је премијер гостујући у емисији „Одговоран одговор“ на Радију Црне Горе.

БиХ показује отворене територијалне претензије према сусједној држави, додао је он истичући да  то може имати посљедице на перцепцију региона.

То није добра порука инвеститорима, јер ако они читају да се у 21. вијеку бавимо питањима разграничења, то није за њих инспиративно“, поручио је он.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Sve to sto si nabrojao kao uslov za formiranje prelazne vlade prisutno je u Crnoj decenijama, i vise od toga.
  Ti si tu kao slag na torti.
  Busas se u prsi zato sto te drze oni kojima treba da ispunjavas ono sto zahtijevaju, jer ti i tvoja mafijaska svita to najbolje radite. Jos nijesu nisli boljega od tebe za te zlocinacke stvari.
  Takodje vasem opstanku na vlasti doprinosi strah podanika sa kojim se hranite.

 2. 0
  0

  Kumim vas bogom gdje nadjoste da nam ova moralna velicina drzi predavanje.Zivjeli radnici crne gore jer mogu da biraju posao jer je milo toliko fabrika otvorio da nam hvali radne snage jednom rijecju blago nama sa njim.

 3. 0
  0

  O Prevlaci je bilo spora i ranije,a o Sutorini je počelo da se priča kada ste se ti i Fahro po svoj prilici dogovorili kako bi raji skrenuli pažnju sa aktuelnih problema.
  Ni najmanje me ne bi iznenadilo da čak ozbiljno zakuvate pa da NATO upadne ka mirotvorac.
  Drugačije ga u Crnu Goru ući neće .

 4. 0
  0

  Мило се позива на Херцег Нови. Што се не позове на Беране. Или Колашин кога је ДПС опустошио и увео у дуг 10 милиона еура. Тешко Херцег Новом, има да га опљачкају и да се зове Херцег Црни.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here