Насловна Политика Ђукановић: Нема разговора о понављању избора

Ђукановић: Нема разговора о понављању избора

11
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић казао је током расправе на Главном одбору странке да је дијалог са опозицијом могућ само о препорукама посматрачке мисије ОЕБС-а.

Ђукановић је тиме негирао медијске шпекулације да је ДПС наводно спреман да у оквиру дијалога са опозицијом понуди одржавање ванредних парламентарних избора крајем 2018. године.

Са опозицијом је могуће водити дијалог само о имплементацији препорука ОЕБС-а, нема разговора о понављању избора које су признале све међународне адресе“, цитирао је Побједин извор Ђукановићеве ријечи, додајући да предсједник ДПС-а није саопштио када ће бити упућена понуда опозицији.

Дијалог о препорукама ОЕБСа понудио је опозицији и премијер Душко Марковић, али је та иницијатива одбијена од већине странака такозване грађанске опозиције, изузимајући нешто толерантнији став потпредсједника СДП-а Рашка Коњевића, који је нагласио да треба сачекати документ који ће ДПС послати опозицији.

Огромна већина препорука ОЕБС-а техничке су природе и не захтијевају измјене изборних закона, нити Устава. Изузетак су промјена боравишног услова (пребивалишта) за чије усвајање је потребна измјена закона о регистрима и пребивалиштима, као и Устава, као и препорука о независним кандидатима на листама.

11 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Избори се добијају на два демократскаа начина : 1. Силом и отимачином, или 2. Уз помоћ америчке амбасаде

 1. 0
  0

  Са опозицијом је могуће водити дијалог само о имплементацији препорука ОЕБС-а, нема разговора о понављању избора које су признале све међународне адресе“, цитирао је Побједин извор Ђукановићеве ријеч.
  Tako vec nikako,suvereno valadas i posteno ,zasto bi se ponavljali izbori,kada su bili demokratski?
  Predlazem da se izbori vise i ne odrzavaju,kad ionako ne sluze nicemu.Od 1496 niko narod nije nizasta pitao sem 1918.
  Najbolje da se podijelimo opet u NAHIJE ,kako tada tako i danas .Imamo turske DEFTERE iz 1503,i 1504 gdje se pominju Knez Aleksa-Conte Alesandro di Montenegro,ako bi to uporedili sa sadasnjim stanjem tebi pripada titula müsellem-muselem ,sto bi znacilo oslobodjen bili kakvih
  dazbina,tvoj spaihija je USA ambasada ,a dazbine tebi placa narod ,ili usur ili desetinu,svejedno od cega ti zadovoljavas spahije.
  Mislis li stvarno da ce tako bit,tvoju pamet bih volio imate ,ali nebih tvoje sve naredne noci,
  Müselelmu Montenegra!

 2. 0
  0

  Reci.ti djukaju kako stoje stvari u dva klana dps oce li te crna kutija pobijedit polako ides u nepovrat rusi te nece jer si ih izdao a amerikanci te bacili ka ispusenu mustiklu nemas dje bez kod brata vucka i abu dabija zato gudbaj a i dule ce brzo da ga ispusi vi ste za jenkije odradili posao usli u nato i sad u igri ulazi gradjanska opozicija konjec

 3. 0
  0

  Изборе се морало поништити јер у атмосфери „државног удара“ нису могли бити одржани по демократским принципима,јер су се несрбски Цгци уплашили да Руси и Срби желе тада да униште ЦГ па су гласали за Мила. Дакле, странке не смију да признају те изборе до идућих,ако на идућим изостану овакве афере власти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here