Насловна Насловна Ђукановић нa власти захваљујући крађама – протестима до фер избора

Ђукановић нa власти захваљујући крађама – протестима до фер избора

3
ПОДИЈЕЛИ

Andrija Mandic2

На великом скупу у Беранама 13. јула Демократски фронт ће најавити почетак протеста крајем септембра у Подгорици, који ће трајати све до испуњења циља формирања прелазне владе и одржавања првих слободних избора у Црној Гори, казао је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић.

Након скандала са афером „Снимак“ и упознавања јавности с планом власти о крађи последњих избора, Ђукановићева влада је остала без минималног ауторитета који почива на чињеници да се власт формира на основу већинске подршке грађана“, рекао је Мандић у интервјуу  „Новостима“.

Афера је, додао је он, показала да је власт узурпирана од мале групе људи који скоро три године доносе одлуке које директно утичу на већину грађана, а да на то нијесу имали право.

Према његовим ријечима, распад СДП додатно је обесмислио легитимитет владе.

mandic

Упитан да ли рачунају на подршку остатка опозиције и цивилног сектора, Мандић је казао да ће са њима бити сви незадовољни, који након протеста и промјена у Црној Гори могу само да поправе положај.

Позваћемо све слободоумне, храбре, одлучне и неподмитљиве, омладину као и оне који су услијед отвореног лоповлука власти остали без посла, да коначно смијенимо криминализовани режим“, истакао је лидер НОВЕ.

На питање има ли другог пута од улице, Мандић је казао – не.

Послије одбијања понуде о прелазној влади, протести су једино рјешење. Прелазна влада имаће задатак да успостави повјерења у изборни процес, заустави праксу крађе на изборима и спријечи разуздану злоупотребу државних ресурса за потребе странке Мила Ђукановића“, навео је он.

mandic-andrija-r

Према ријечима Мандића, Срби у Црној Гори су у посебно тешкој позицији.

По последњем попису у Црној Гори, има нас око 30, а у државној управи свега око четири одсто! Српски језик и ћирилица, који су већински чак и по резултатима истог пописа, од стране режима се третирају као језик и писмо националне мањине. Протести су прилика да сви грађани Црне Горе дођу до слободе, а нарочито је то важно за Србе и српску језичку заједницу, јер су највише изложени дискриминацији и насилној асимилацији од стране режима“, указао је он.

На констатацију да је о тим проблемима недавно разговарао с предсједником Србије Томиславом Николићем, Мандић је навео: „ Обавијестио нас је да Србија мимо легитимних представника Срба из Црне Горе и њихових ставова не жели да дефинише неку другу српску политику“.

TOMISLAV NIKOLIC I ANDRIJA MANDIC

Али, такође хоће да с Црном Гором гради најбоље могуће односе, независно од тога ко је на власти. Србија има много проблема, па су нека већа очекивања за помоћ нереална. Међутим, брине нас изостанак минималне помоћи СПЦ у Црној Гори културним и научним организацијама попут Матице српске, књижевним удружењима или расељенима с КиМ, јер се управо на тим пољима води борба за спрјечавање асимилације и уништавања националног и духовног идентитета српског народа који је некада стварао Црну Гору“, казао је Мандић.

Према његовим ријечима, режим чини све да Србе прогласи националном мањином.

За потребе реализације плана велика средства се улажу у поједине наше сународнике које режим доводи и са стране, користећи их за своје циљеве и нападе на легитимне представнике Срба у Црној Гори. Нажалост, овде је и те како присутно антисрпско деловање неких београдских медија, основаних у Подгорици, који представљају ударну песницу режима у прљавој кампањи“, навео је Мандић.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Спремају ли се аутобуси за Беране? Е нема тежег посла него бити активиста Нове. Мораће из свих крајева Црне Горе да иду за Беране у неким распалим аутобусима и то на 40 степени. Трмање трањо, идеш ли?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here