Насловна Спорт Ђорђевић: Дрес репрезентације не трпи грешке, једино што се толерише је повреда

Ђорђевић: Дрес репрезентације не трпи грешке, једино што се толерише је повреда

Непроцјењиво! Овај дрес не толерише грешке. Наша одговорност је десет пута већа него код других. Они који прихвате репрезентативни дрес директно прихватају и неписана правила као што су спортска етика и култура која је, по мом мишљењу, водич ка успјеху

0
Александар Ђорђевић фото: ЕПА

Поштујемо сваког противника, али и желимо да побиједимо сваку утакмицу. Жреб не мијења наше планове и циљеве. Циљ је одувијек био исти – освојити медаљу. Србија ће увијек нападати медаљу. Не кажем да ће увијек успјети да дође до постоља, али то ће увек бити циљ, изјавио је Александар Саша Ђорђевић, селектор кошаркаша Србије, за званични сајт ФИБА упитан да искаже своја очекивања пред Свјетско првенство у Кини.

Селектор Србије је укратко прокоментарисао противнике у групној фази.

Италија је тим са традицијом и желом да покаже колико може. Ангола је атлетски јака екипа, ‘гладна’ за успјехом на међународној сцени. Доминирају Африком већ неколико година. Филипини су земља са највећом страшћу за кошарком. Они су пуни изненађења и имају и неке НБА играче„, казао је Ђорђевић.

Сем повреде, оправдања за изостанак са списка пред пут у Кину, како каже он, нема.

Као селектор имам обавезу да у списак уврстим играче који су у најбољој форми, али и који заслужују да буду на прелиминарном списку својим понашањем. После тога, листа ће се смањити, а играчи ће одлучити о томе да ли желе да учествују на такмичењу за које се спремамо“, објашњава он.

Одавно сам рекао и понављам: Једини разлог (за отказивање) који прихватам је повреда„, јасан је Ђорђевић.

Он је причао и о вриједности репрезентативног дреса, са којим је током играчке, а и тренерске каријере, имао много успјеха.

Непроцјењиво! Овај дрес не толерише грешке. Наша одговорност је десет пута већа него код других. Они који прихвате репрезентативни дрес директно прихватају и неписана правила као што су спортска етика и култура која је, по мом мишљењу, водич ка успјеху„, додаје тренер Виртус Болоње.

Није само медаља, а ни прво мјесто, оно на шта циља селектор.

Не само медаља, титула, прво мјесто. Потребна је и спортска величина по којом вас препознају колеге и посебно ривали. То је свима у репрезентацији Србије познато од првог дана. То је моја визија, мој пут и то користим за вођење, уз немјерљиву помоћ сарадника„, закључио је Саша Ђорђевић, преноси б92.

 

Прочитајте још:

Криза праве бициклисте не успорава: Сребро златног сјаја за Церовића

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here