Насловна Мозаик Ђоковић јачи од америчког тенка (ВИДЕО)

Ђоковић јачи од америчког тенка (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Занимљива анимација појавила се пред ново учешће најбољег српског и свјетског тенисера Новака Ђоковића у полуфиналу Аустралијан опена, гдје га у петак ујутро од 9 и 30 чека дуел са Станисласом Вавринком.

novak-dokovic-tenk

Ђоковић сервира за меч, при изједначењу 40:40, осваја поен сјајним ударцем, а потом тенк убија лоптице док лете ка њему, а на крају, када губи меч, приликом поздрава са Новаком убија и њега. Анимација на прави начин доказује немоћ Ђоковићевих противника на теренима у Мелбурну.

М1 Абрамс је главни борбени тенк америчке војске. Назив је добио по Крејтону Абрамсу, некадашњем начелнику генералштаба војске САД.

Почетак развоја Абрамс креће 1971. године у сарадњи са Западном Немачком када се развија програм МБТ-70. Након пропасти тог пројекта САД покреће свој пројекат КСМ-803, који је због високе цијене и сложености одбачен.

У септембру 1972. у Варену (Мичиген) формиран је тим стручњака за израду пројекта КСМ1. На челу тима био је генерал Абрамс, који је преминуо током рада на пројекту. Први предлог је направљен 1976. године и он је остао темељ даљег развоја.

Испитивање особина новог тенк је било под истим условима као код њемачког Леопарда 2, а резултати никада нису објављени. Американци су као главно оружје преузели топ калибра 120 мм са Леопарда 2, а све остало су развили самостално.

Серијска производња под ознаком М1 Абрамс почела је 1980. године у Охају. Почетно се производило 30 комада месечно, а касније је оспособљена још једна фабрика па су заједно правили 60 тенкова месечно. Године 1985. креће серијска производња побољшане верзије М1А1, а 1992. верзије М1А2.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here