Насловна Мозаик Ђилас: Селектор се пита, али Боби се сам прецртао са списка за...

Ђилас: Селектор се пита, али Боби се сам прецртао са списка за Рио

0
ПОДИЈЕЛИ

Марјановића по свему судећи нећемо гледати на Олимпијским играма

Мишљења су различита. Једни сматрају да би Бобан Марјановић толико донео репрезентацији да би само због њега требало направити уступак. Други да нико, па ни центар Сан Антонио није изнад система и да селектор Александар Ђорђевић не би требало да га води у Рио после одлуке да пропусти квалификациони турнир за Олимпијске игре. Председник КСС Драган Ђилас не крије да спада у ове друге и у интервјуу за Блиц каже да је Марјановић сам себе прецртао са списка путника у Рио.

„КСС је обезбедио да од првог дана припрема Бобан Марјановић буде осигуран на износ три пута већи од вредности његовог прошлогодишњег уговора у Сан Антонију. Осим тога, он би био додатно осигуран и на износ који би му после 1. јула Сан Антонио понудио за наредну сезону. Грег Попович је у разговору са нама подржао да Бобан игра за национални тим и Сан Антонио нам је послао да може да се придружи од 20. јуна“, кренуо је Ђилас и наставио у даху.

„Бобанов менаџер Мишко Ражнатовић му је такође саветовао да игра и то више пута рекао и мени, као и селектору Ђорђевићу на састанку који су имали у Атини. Марјановић је свој пристанак пре 15 дана дао лично Ђорђевићу. После свега, он је одлучио да не игра на квалификационом турниру и тимер себе прецртао са списка потенцијалних учесника на Олимпијским играма. Тиме се прича што се тиче Бобија и репрезентације завршила“.

Слушајући Ђиласове речи стиче се утисак да је о Марјановићевом будућем статусу већ донета одлука?
„О томе којих 12 момака ће ићи у Рио ако се пласирамо одлучује селектор. Треба да причамо о људима који су ту и да престанемо да размишљамо о онима који нису ту“, одговорио је Ђилас на конкретно питање Блица.

Међутим, „излетео“ се одговарајући на питање колико су му тешко пале одлуке Марјановића, па у мањем обиму и Немање Милутинова, да прескоче турнир у Београду.

„Био бих неискрен кад бих рекао да није. Све смо урадили да буде са нама. Желим му сву срећу у даљој НБА каријери, али сам сигуран да ће много пута у свом животу зажалити што није искористио могућност да игра на Олимпијским играма што је сан сваког спортисте. Жао ми је што ти момци не схватају каква је част носити дрес Србије и имати могућност да усрећите милионе људи који вас воле“, јасно ће Ђорђевић у интервјуу за Блиц.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here