Насловна Политика Дjевојка Бориса Њемцова добила пријетње смрћу

Дjевојка Бориса Њемцова добила пријетње смрћу

0
ПОДИЈЕЛИ

Дјевојка убијеног руског опозиционог лидера Бориса Њемцова, украјинска манекенка која је била са њим када је убијен, жалила се полицији да је добила пријетње смрћу, саопштили су данас украјински тужиоци.

gana duricka

Гана Дурицка је пријавила пријетње смрћу које је добила од неидентификованих људи после доласка у кућу својих родитеља гдје борави од када се у понедељак вратила из Москве у Кијев“, саопштио је државни тужилац.

Тужилац Виктор Шокин је због тога наложио да „буду предузете све неопходне мјере да би се заштитили живот и здравље“ Дурицке.

Портпарол канцелације тужиоца Андреј Демартино је агенцији АФП рекао да мјере заштите подразумијевају да манекенку чува неколико „припадника специјалних полицијских снага“.

Он није изнио детаље о природи пријетњи које су упућене украјинској манекенки.

Њемцов, убијен је само неколико метара даље од Кремља у петак прошле недеље нешто прије поноћи.

Његово убиство је покренуло многобројне теорије завјере, али нема много опипљивих трагова.

Дурицка је напустила Москву у понедељак током ноћи након што се жалила да је истражитељи држе три дана затворену у једном стану, иако је полицији испричала све што зна.

Украјински тужиоци су у саопштењу навели да је полиција у дијелу Кијева који се зове Била Церква, гдје Дурицка борави код своје мајке, покренула истрагу о покушају убиства.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here