Насловна Политика Ђачић избјегао затвор, платио 600 евра

Ђачић избјегао затвор, платио 600 евра

1
ПОДИЈЕЛИ
Фото: pljevljainfo

Предсједник пљеваљске општине Мирко Ђачић ипак неће ићи у затвор, јер је суду доставио потврду да је уплатио новчану казну у износу од 600 евра.

Судија Љиљана Поповић казнила је Ђачића (ДПС) са 600 евра због пријетњи које је телефоном упутио партијском другу Жарку Вуковићу 1. октобра 2016.

Градоначечник Пљеваља требао је у року од 15 дана од правоснажности пресуде да уплати и 403,5 евра на име трошкова кривичног поступка и 27,5 евра паушала.

С обзиром да Ђачић није платио казну у року од три мјесеца од правоснажности пресуде, новчана казна замијењена је казном затвора у трајању од 24 дана.

Ђачић је на издржавање казне требао да се јави сриједу 28. фебруара, али је тражио одлагање издржавања казне због породичних обавеза, што је суд уважио.

Предсједник Општине Пљевља је 1.октобра 2016. са свог телефона два пута позвао Вуковића упутивши му пријетње: „Ђе си багро да те убијем, убићу те као зеца, ликвидираћу те, главу ћу ти откинути, ђе се налазиш да дођем да ти главу откинем!“, преносе Вијести.

Истог дана десетак минута касније Ђачић је се обратио Вуковићевој супрузи , ријечима „Немам ја ништа са тобом, каквог мужа имаш идиота, главу ћу му откинути, ја ћу му бити судбина а не Јоксимовићи“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here