Насловна Политика Директор центра Симон Визентал: У Хрватској био геноцид над Србима

Директор центра Симон Визентал: У Хрватској био геноцид над Србима

2
ПОДИЈЕЛИ

HDX- Ante Pavelic

Директор израелског центра „Симон Визентал“ из Јерусалима Ефраим Зуроф изјавио је да се у Независној држави Хрватској (НДХ) догодио геноцид нас Јеврејима и Србима.

Наравно да је (у НДХ) био геноцид. Не само над Јеврејима, него и над Србима, и то много више него над Јеврејима„, рекао је Зуроф за „Политику“.

Поводом најаве канонизације кардинала Алојзија Степинца, Зуроф је рекао да је „Анте Павелић био један од највећих масовних убица Другог свјетског рата, а да је Степинац био његов свештеник, духовни савјетник„.

И шта рећи за таквог човјека. То је апсурдно. И шта треба да мислимо о Католичкој цркви, у чијим је редовима свештеник један Вјекослав Ласић, који је за Павелића држао мису„, навео је Зуроф.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Najmonstuoznija tvorevina u istorii čovječanstva je nacistička HDH-zija, čiji je pokrovitelj bio Hitler i fašistička Njemačka, a Vatikan inspirator. U njoj je na najsvirepiji način umoreno više od milion i petstotina hiljada Srba, više desetina hiljada Jevreja, Roma i rodoljubivih Hrvata. Njemački nacisti su se zgražavali ustaških zločina. To je GENOCID.
  Ustaško blago pohranjeno u švajcarskim i južnoameričkim bankama, koje je opljačkano od pobijenih Srba i Jevreja, mora biti prosijeđeno Srbiji i Izraelu, shodno broju zaklanih, od čega gro Srbiji. Jedan dio porodicama poklanih Hrvata i Roma. Preko toga tražiti od UN da to proglase genocidom Od Hrvatske i Njemačke tražiti odštetu.Takođe, što hitnije tražiti da kompleks Jasenovac pripadne Republici Srpskoj.
  Sledeće, HITNO tražiti povraćaj prognanih Srba iz Republike Srpske Krajine. Tražiti i od NATO članica odštetu zbog bombardovanja Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, Srbije i Crne Gore. Milanoviću bi bilo pametnije da klekne u Jasenovac i ostala stratišta i traži oprost od Srba.

 2. 0
  0

  И добро, рекао је господин Зуроф нешто што ми знамо. И шта сад? Осим што је добро да сваки дан то помињемо и незаборављамо, можда и млађи науче нешто о томе…Него један други аспект ме интересује.

  Да неће неко од политичара из званичне Србије или Српске да стисне, па да уђемо у клинч са Хрватима, Ватиканом, НАТО…и тражимо да се у ОУН то призна геноцидом?

  Неће наравно, јер би УСА И ЈУ КЕЈ кркнули вето као ономад Руси…Јебеш га, пријатељски односи са „сусједима“ су најважнији за улазак у ЕУ. А кад уђемо у то срање онда ћеш шипак добити паре из фондова, ако таласаш…Стога, треба бити брз на обарачу и осим Руса уозбиљити два највећа савезника – сопствену армију и флоту (ријечну и ваздушну), све остало је прдњава.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here