Насловна Политика ДФ: Бечић се обрушио на најјачу антирежимску структуру

ДФ: Бечић се обрушио на најјачу антирежимску структуру

5
ПОДИЈЕЛИ

,,Демократски фронт је изненађен реакцијом предсједника Демократа Алексе Бечића, који се из само њему знаних разлога, непримјереним али уиграним речником и неистинама обрушава на најјачу антирежимску структуру која га ниједном није поменула у својим саопстењима“, наводи се у саопштењу Демократског Фронта.Demokratski-front-logo-1

У Фронту наводе да никада нису пројектовали Бечића, коа некога ко је партнер Мила Ђукановића, па отуд и збуњеност за реакцију предсједника Демократа. Из ДФ-а ипак најављују да ће наставити да постављају питања јасне дефиниције политике нове партије, према изборима који би били ,,у режији режима“. Подсјећамо у Фронту су против таквих избора, јер мисле да без прелазне Владе не би били фер и демократски. Из ДФ је стигао и позив за Бечића да се прикључи организацији протеста, али и да да јасан одговор, да ли је његова парија за НАТО алијансу.

,,У саопштавању својих јасних ставова ДФ никад није пројектовао Бечића као Ђукановићевог партнера,зато је излишан сваки вид патетике и епско кулинарских порука млађаног колеге усмјерен према јавности. Али смо и њега и остале новоформиране партије позивали и наставићемо да позивамо да се јасно одреде о најважнијим питањима која опредјељују политичку сцену Црне Горе, а о којим Демократе и Алекса Бечић упорно и безуспјешно избјегавају да се изјасне. Зато га још једном позивамо да се јасно изјасни да ли ће учествовати на изборима које би организовал Влада Мила Ђукановића, и тиме дати легитимитет корумпираном изборном систему, иако читава црногорска јавност зна да ће они бити покрадени по рецепту из чувене афере Снимак? Такође га позивамо да се јавно одреди да ли ће се придружити организацији протеста који су заказани за 27. септембар у Подгорици, или ће попут још једног броја салонских опозиционара наставити да штанцује саопштења бјежећи од питања која одређују будућност Црне Горе. Једно од таквих питања су и НАТО интеграције, и због тога мислимо да би лидер Демократа могао најзад саопштити јасан став да ли су Демократе против или за учлањење Црне Горе у НАТО? Сматрамо да се Демократе морају одредити по овом питању, јер су се све остале партије осим њих и Демоса одавно опредјелиле„, наводи се иу даљем саопштењу.

Управо јасним одговорима на ова питања, дошло би до јасне дефиниције нових политичких субјеката, али би и престала заблуда бирача. Састанак Бечића и Викторије Нуланд, која је дошла у ЦГ да убрза НАТО интеграцију, оставља утисак да је предсједник Демократа ипак за улазак Црне Горе у НАТО. 

,,Јасним одређењем „за“ или „против“ ове двије новоформиране странке престале би да доводе у заблуду бираче којима је однос према учлањењу Црне Горе у НАТО веома важно питање. Имајући у виду Бечићев састанак са Викторијом Нуланд, замјеником америчког државног секретара, која је у Црну Гору дошла да би убрзала НАТО интеграције,а одавно је позната по свом антируском ставу и сценарију разбијања Украјине, неминовно се намеће закључак да су Демократе у НАТО коалицији. Зато позивамо Алексу Бечића да јавно саопшти шта су то обећали госпођи Нуланд како би Црне Гора по сваку цијену ушла у НАТО? Наравно, њихово опредељење за овај војни савез је њихово легитимно право, али је непоштено и политички лицемерно према бирачима Демократа који се противе учлањењу Црне Горе у НАТО, да ни криви ни дужни постану покусни кунићи у овом пројектованом експерименту“, наводи се у даљем саопштењу.

У ДФ питају и да ли су Демократе спремне да забораве корупцију актуелног режима, самим тим и одговорност Мила Ђукановића и његових сарадника. Такође су се дотакли и питања финансирања партија. Док ДФ-у се са једне стране знају сви извори финансија, за Демократе, према саопштењу ДФ-а, се још увијек нагађа.

,,А пошто су Демократе против било каквог реваншизма, питамо их да ли то значи да су спремни да забораве злочине, корупцију и пљачку овог режима, и да Мило Ђукановић, његови сарадници и тајкуни, не треба да одговарају пред судовима слободне Црне Горе, и да им сва опљачкана имовина у земљи и иностранству буде заплијењена?

Јавности ради подсјећамо да је ДФ најјачи опозициони субјект којег сачињавају етаблиране парламентарне странке које се финансирају из јавних извора и чије финансије већ више година пролазе ревизију ДРИ и на увиду су цијелој црногорској јавности, тако да Демократе и Бечић не морају да се питају ко нас финансира и за кога радимо. Било би много поштеније да нам Бечић каже ко финансира његову политичку органзицију и покрива трошкове функционисања, за које сви знају да нијесу мали, а као ванпарламентарна странка немају буџетско финасирање нити обавезу да о својим финасијама обавјештава своје чланове и црногорску јавност. А за неког ко држи до политичке „транспарентности“ очекивали смо да Бечић много енергичније реагује на тврдње својих бивших колега да их је ојадио за преко 100 хиљада евра, те да затражи сатисфакцију на суду од ових „безочних неистина“. Уосталом, црногорски грађани ће најбоље процијенити откуд оволика најезда квазиексперата за све и свашта, и то баш у тренутку кад режим највише стријепи од протеста и ДФ- а. Нешто слично попут Бечића је 2012. заступала и Позитивна, ни тамо ни овамо, трећим путем до странпутице право у ДПС. Мада морамо бити поштени, постоји огромна разлика у боји кравата, Позитивна је носила наранџасте, а Демократе јос увијек носе црвене“.

На крају, закључују да Програм 595 мјера рјешавају све проблеме у држави, па су зато и позвали све грађане да им се придруже 27. септембра на протестима против режима.

,,ДФ је самостална и независна политичка организација иза које стоје већ три изборна циклуса у којима смо потрдили статус најјачег, најорганзиованијег и најбројнијег антрирежимског савеза у Црној Гори. Имамо јасне и прецизне ставове о свим политичким питањима и Програм 595 мјера за рјешавање свих најважнијих проблема државе, привреде и грађана.Зато позивамо све оне којима су смјена режима и промјене у ЦГ вазније од мандата, функција и привилегија, да нам се или придуже у протестима заказаним 27. септембра или да нам макар не сметају, ако немају храбрости и политчке воље за праву борбу против мафијаског режима“, закључују у ДФ-у.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  NATO ih plaća. Nuland ih zove kao vlastite činovnike koji treba da odrade posao za koji su angažovani. Cak vise Pajovića i ne zovu on je prijebaćen na DPS kasu.

 2. 0
  0

  Ovo ke tragi komicno sa ovim saopstenjima iz DF-a ;))) Kad kazete: „Najaca antirezimska struktura“ ..onda to pisite u proslom vremenu. Kao drugo, sta ce vam ta prica o Nato-u ? Medju vama sjede najveci sagovornici Nato p. Trece,imam utisak da vi radite za Dps? ..samo sto radite,to je da pljujete po ostatku opzije i onda ih na kraju pozivate da vam se pridruze na proteste hahahahah. VI STE SAMPIONI ;))))

 3. 0
  0

  Ne branim Bečića, naprotiv, ne dopadaju mi se njegovi „performansi“ i frazeologija, još manje njegova nedorečenost po suštinskim pitanjima, ali kako ga o „alijansi“ može kritički „propitivati“ koalicija čiji je jedan konstituent (PZP) od početka otvoreno za NATO, dva su protiv (NOVA i DNP), dok za neke ne znamo ili pretpostavljamo njihov stav (DSJ, Radnička partija, Penzioneri)?

 4. 0
  0

  Не мора Бечић да мјерка питаоца у смислу кредибилитета ако је само питање на мјесту. Дакле, да ли је партија коју представља за НАТО или није? Да ли је та партија сагласна са уставном дискриминацијом српског језика и шта ће урадити ако није? Има још много питања за Бечића. Знате зашто? Зато што досад није дао ниједан одговор.

 5. 0
  0

  Имам врло лоше мишљење о човјеку који истиче играње у репрезентацији Монтенегра као свој основни квалитет. Момак је национални Црногорац, па је тиме његов покушај да придобије српске гласове за нову „позитивну“ превару врло опасна ствар. Уз све то, примјетићете дежурне удбаше на челу са Секулом да га страшно форсирају. Паметноме доста.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here