Насловна Политика Демократски фронт осудио хајку на градоначелника Котора

Демократски фронт осудио хајку на градоначелника Котора

7
ПОДИЈЕЛИ

Предсједништво Демократског фронта је оштро осудило покретање поступка за одузимање држављанства градоначелнику Котора Владимиру Јокићу.

„Класичном злоупотребом институције на чијем је челу, Мелвудин Нухоџић, кључни човјек ДПС-а за довођење и подвођење дијаспоре, и прављење „ad hoc“ идентификационих докумената и „папира“ , како би традиционално увезеним гласовима кроз изборне крађе остваривали лажне побједе, сада кроји капу и одређује ко може, а ко не може бити држављанин Црне Горе“, истакли су из ДФ-а.

У том савезу не виде ништа спорно у томе што неко има држављанство државе Србије, али је, спорно и једино проблематично да у Црној Гори се има и српско држављанство, док имати и држављанство, истичу из ДФ-а, Хрватске, Босне, Албаније, Тајланда је природна ствар и није ни у чему ограничавајући фактор, што је најбоља потврда отворене дискриминације српског народа и најбројније језичке заједнице у Црној Гори.

„И тај исти министар, који је припадао организованој групи за довођење припадника дијаспоре и стављање у промет лажних идентификационих докумената на основу којих су остваривали право гласа, данас хоће да одређује ко може, а ко не може имати црногорско држављанство, да пресуђује ко је легитимни и легални правни сљедбеник одређених политичких субјеката, и да арбитрира у спорним осјетљивим питањима поштовања или кршења статутарне интерне партијске процедуре. И то је најбоља потврда заробљености државе Црне Горе и њених институција, гдје партијски војници, парадигме партијске државе, отворено злоупотребљавају државне институције, подводећи државу да служи инскључиво њиховим личним и партијским интресима „ наводи се у саопштењу Предсједништва ДФ-а.

Такође, предсједништво ДФ-а захтијева да црногорски режим пусти из затвора Михаила Чађеновића, Дејана Вујисића, Жељка Шћепановића и Момира Николића, који се, као политички затвореници, невини налазе у спушком затвору, и да се тиме прекине њихово мучење.

„Овај невиђени прогон и терор су незабиљежени у новијој историји европског парламентаризма.

Специјални тужиоц Миливоје Катнић и дјелови правосуђа отворено злоупотребљавају функције које обављају.“ поручили су из Предсједништва Демократског фронта.

„Мучећи људе притвором, приводећи и ислеђујући партијске активисте и симпатизере ДФ-а, и свакодневно отврајући нови „лов“ на функционере, посланике и лидере најјачег опозиционог савеза што представља дрско и брутално гажење државе и права у циљу обрачуна са политичким нестомишљеницима акутуене власти.

Оркестрирна кампања против најјачег опозиционог субјекта долази из разних центара формалне и неформалне моћи, а већ познатим адресама придружују се на опште разочарање и неке нове, па чак и медији који се штампају на ћирилици, и који су некада претстављали најсветлију тачку на медијском небу заробљне Црне Горе.

Тако је дневни лист ДАН, основан као опозиционо гласило, блокирао рачун ДФ, придружујући се политички инструисаном прогону Агенције за сречавање корупције која је противправно блокирала исплату припадајућих средстава овом политичком субјекту, што за крајњу последицу треба да има да се радно ангажованим у нашем политичком савезу не могу исплаћивати мјесечне надокнаде.

 

ПОДИЈЕЛИ

7 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Vječiti najači opozicioni subjekt, 10 genijalnih lidera svaki izgubio po jedno 10 izbora u prosjeku – to nema ni jedan subjekt na planeti… Svi ostali su obični amateri, poslušnici, prevaranti jedino su DF lideri vječni!

 1. 0
  0

  Ово само говори колико је ДПС јадна и жалосна скупина нељуди, спремних да се ухвате за сваку сламку да би се задржали на власти.. Све би прекопали да нађу “трун у оку другога, а брвно у својему не осјећају“. Уколико би потезали ово питање, онда треба претражити на хиљаде држављанстава њихових чланова који имају двоструко држављанство и све изборе до сада прогласити неважећим. Не треба више узмицати пред њима, иако су упрегли све институције да раде за њих, а посебно МУП.

 2. 0
  0

  Meni je žao momka, ali prvi koji ga po ovom pitanju neće zaštititi su upravo Bečić i njegovi „sektaši“ u bijelim košuljama i crvenim kravatama! Ovaj „balavac“ uporno odbija da priča na bilo koju temu etničke, jezičke, vjerske diskriminacije, trabunjajući kako su „mnogo važnija ekonomska pitanja“! Sa takvim „Pilatovskim“ pristupom ne može se graditi bilo kakva ozbiljna i dalekosežna politika! Ako Bečić misli da će svi opozicioni glasači na predsjedničkim izborima glasati njega – grdno se vara!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here