Насловна Друштво ДФ Жабљак: Kако су трг и аеродром „Језера“ постали приватно власништво

ДФ Жабљак: Kако су трг и аеродром „Језера“ постали приватно власништво

Из ДФ најављују да ће, осим скупштинске, затражити и јавну расправу са грађанима

0
Трг дурмиторских ратника у рукама приватника

Одборнички клубови Демократског фронта (ДСС, ПЗП, НСД и ДНП) у Скупштини општине Жабљак траже од надлежних државних органа и институција да дају одговор на питање „како су огромни комплекси општинског земљишта постали власништво приватне компаније XM „Дурмитор“.

Ријеч је о површини од двије хиљаде хектара, у чијем саставу се налазе Аеродром „Језера“ и Главни градски трг – „Трг Дурмиторских ратника“. Наведено општинско земљиште које је из више наврата уступано тадашњем Пољопривредном предузећу „Језеракооп“ и није никако могло бити предмет продаје, сада се, како тврде, кроз дугогодишњи процес разноразним махинацијама покушава уписати на фирму ХМ „Дурмитор“.

Из ДФ најављују да ће, осим скупштинске, затражити и јавну расправу са грађанима како би се дошло до одговора како је огромна површина општинског земљишта временом претворена у приватни посјед.

„Иако приликом продаје овог предузећа компанији ХМ „Дурмитор“ , која послује у саставу „The Hotel Menagment Aktiengeselischaft“, власништво Сава Кујунџића 2004 године, земљиште није могло бити предмет продаје, сада се разним махинацијама покушава укњижити на компанију ХМ Дурмитор. Ради се о 2520 хектара, а између осталог те површине односе се на Аеродром „Језера“ и градски трг на Жабљаку. Тражићемо хитно одржавање ванредне сједнице СО Жабљак на којој би се расправило о овој, по грађане и општину, веома значајној проблематици и скупштина заузела став. Затражићемо и расписивање јавне расправе како би се и грађани активно укључили у решавање овог проблема. Иначе, у купопродајном уговору из 2004 године стоји да поред пословних простора „Језеракооп“ продаје 500 хектара земљишта и 2.000 хектара уступа на коришћење купцу.“, наводи се у саопштењу ДФ-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here