Насловна Насловна ДФ: За неправду према нашим лидерима и члановима неко ће одговарати (ВИДЕО)

ДФ: За неправду према нашим лидерима и члановима неко ће одговарати (ВИДЕО)

7
ПОДИЈЕЛИ

За неправду која је учињена лидерима и члановима Демократског фронта неко ће да одговара, изјавио је данас један од лидера ДФ-а Бранко Радуловић, на прес-конференцији поводом одлуке Врховног суда да продужи притвор за још два мјесеца директору Покрета за промјене (ПзП) Дејану Вујисићу, техничком секретару Жељку Шћепановићу и грађанину Момиру Николићу.

„Ово рјешење много чега показује. Оно показује да нема јединствене правде у правосудном систему Црне Горе, да нема сагласја између Специјалног државног тужилаштва и осталог дијела тужилаштва,“ нагласио је замјеник предсједника ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а проф. Бранко Радуловић и истакао:

„И у овом, као и у осталим случајевима против ДФ-а се види да специјални државни тужилац ради тендециозно, несавјесно, под очитим директивама, и да припада чувеној тројци: Ђукановић-Пажин-Катнић.“

Радуловић је најавио да ће из Дф-а веома брзо реаговати и код тужиоца који припада СДТ-у.

„Ова опструкција која траје мјесецима, која је требала 7 људи – који су били донатори у законској одредници – да саслуша у разумном времену. СДТ је радило и суботом и недељом, притварало лидере ДФ-а, а у овоме случају, један свједок који је дао донацију или који је требао да потврди да су електронски уређаји купљени на законит начин треба да се чека мјесец дна да би се створио привидни страх и да би они људи чамили тамо (у Спужу),“ нагласио је Радуловић.

Функционер ДФ-а је напоменуо да ће ДФ веома брзо показати своју демократску снагу на други начин.

Pres konferencija povodom produzenja pritvora funkcionerima PzP of strane SDT-a

Geplaatst door Pokret za Promjene op woensdag 16 augustus 2017

Медојевић: Ради се о апсурдном судском процесу

Рјешење Врховног суда потврђују тезе те ПзП-а да се ради о једном апсурдном судском процесу, нагласио је лидер ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић.

„Врховни суд је одбацио захтјев главног специјалог тужиоца да ‘ова тешка злочиначка, криминална организација, звана ПзП’, планира да понови то дјело,“ подсјетио је Медојевић и истакао:

„Врховни суд је одбацио правни основ за продужење притвора – опасност од понављања кривичног дјела, јер у списима које је доставио специјални државни тужилац нема елемената бића кривичног дјела прање новца.“

Он је напоменуо да је ово први поступак који се води у Специјалном државном тужилаштву без иједне кривичне пријаве.

„Ниједан државни компетентни орган, који је задужен да подноси или открива кривична дјела прања новца, није поднио кривичну пријаву ни против једног од нас четворице осумњичених. Од специјалог тужиоца смо добили одговор да се поступак води на основу личног инсистирања Миливоја Катнића! Ово је први случај који се води без кривичне пријаве,“ нагласио је функционер ДФ-а и додао:

„То довољно говори о каквим се мотивима ради и, потврђује нашу тезу да се ради о монтираном случају на бази политичких мотива, а по наређењу Мила Ђукановића и на бази личних мотива освете за моју јавно изговорену ријеч.“

Прва истрага у којој тужилац није обезбиједио ниједног свједока нити један материјални доказ за своју оптужницу

Медојевић је истакао да је „у овом поступку апсурд што Катнић пријављује свједоке који су уствари свједоци одбране“.

„Катнић за ових осам мјесеци није обезбиједио ниједног свједока оптужбе. Сви свједоци које је пријавио су наши људи, наши активисти, функционери, чланови и главни свједоци одбране. Ово је прва истрага у којој специјални тужилац није обезбиједио, за 9 мјесеци, ниједног свједока своје оптужнице, нити један материјални доказ за своју оптужницу,“ нагласио је лидер ПЗП-а и додао:

„Катнић није дошао ни до једног доказа који може да представља ни основ сумње, а не основану сумњу. Шта је ‘доказао’ Миливоје Катнић? Он је доказао да је Миомир Николић радио на кућама у Боки и за то примао накнаду.“

Врховни суд спасио свој професионални образ

„Врховни суд је спасио свој професионални образ, јер је увидом у документацију, јасно било ком правном лаику, да Катнић није прикупио ниједан материјални доказ који има везе са кривичним дјелом прање новца. Вијеће Уставног суда спријечило је Миливоја Катнића да ове људе држи у недоглед у притвору,“ напоменуо је Медојевић и појаснио:

„Ако је Миливоје Катнић осумњичио мене да сам, шеф криминалне групе, а да су они чланови који су извршавали моје инструкције, а врховни државни тужилац процијенио да ја као шеф криминалне групе могу да се браним са слободе – па који је онда правни основ да чланови мој криминалне групе леже у затвору? Ја могу наћи друге људе и поново урадити то кривично дјело да сам га икад урадио.

Према томе, ово прелази у мучење, тортуру.“

Функционер ДФ-а је још једном позвао правну струку да дигну глас, јер „Катнић систематски користи притвор не као мјеру спрјечавања утицаја на поступак, већ као главну истражну технику“.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Све је то добро као политички маркетинг. Боље бити страдалник па да те народ подржи него онај ко прогони неправедно. Гледајте то са ведрије стране. Иако сам ја скептичан према свим пол.странкама и медијима у Цг и србским и антисрбским,јер их је лако контролисати,поткупити..треба се борити.

 2. 0
  0

  Чађу ће исплатити новчану одштету, јер је режим то давно урачунао. Наравно, платиће грађани, а не ДПС. Важно је да је најглупљи у историји “државни удар“ политички потпуно “успио“. На рачун њега ДПС је остао да влада, Монтенегро је на врат на нос угуран у НАТО а ово је досадни наставак завршене представе. Да није глумца, ориђинала Кате и “озбиљног“ новинара Шуковића све би већ било заборављено. Ако сами не можете да наплатите, нико ни за шта неће одговарати.

 3. 0
  0

  Demos krece,sad vi malo odmorite.Kad preotmu stranku od Lekica eto ih u DF.Da svojom snagom i znanjem doprinesu obaranju odnarodjenog rezima.DF mora uz njih i radnicku partiju dozivjeti bum na politickoj sceni.

 4. 0
  0

  Oce taman kao i do sad.Ave Aleksa Becic.Vi malo pomognite i nista vise.I tako ste propali,potpuno.Vidjeste li kako rece Branu i Acu na Cetinju,,metak moze,metak moze,ajte junaci,,!E tako se to radi a ovaj Radulovic je samo bzv graja i nista….Ipak Ave Aleksa.Imaju Demokrate sad 30% a DF jedva 5%.Jedva alo ljudiii???Daj malo se u pamet dozovite.Sto poceraste postene ljude iz partija dajte odgovor?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here