Насловна Политика ДФ: Вукотић да објави имена „полицијске мафије“

ДФ: Вукотић да објави имена „полицијске мафије“

3
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт позива Которанина Јована Вукотића да јавност упозна са именима високих полицијских функционера који се налазе на платном списку мафије.

„Његове тврдње и сазнања која има могу да буду од велике важности за почетак раскринкавања организованих криминалних група које се налазе под контролом режима, АНБ-а и људи из врха Управе полиције. Чињеница да је избрисана граница између актуелне власти и организованог криминала, довела је до тога да су обрачуни кланова по црногорским градовима, у којима страдају и невини људи, постали уобичајена појава. А када се томе дода и да се у овом тренутку на челу владе налази човјек из тајних полицијских структура, онда грађани са правом страхују јер не постоји институција која може да им гарантује сигурност“, саопштено је из ДФ-а.

У ДФ-у додају да је Црна Гора деценијама жртва режима којим руководи особа која се налази на челу организованог криминала и која је ту мафијашку хоботницу развила свуда по региону. „Због те спреге власти и криминала не постоји нормално функционисање државе, не постоје нормални и фер избори, најважније институције су под контролом мафије, и зато влада велико узнемирење код наших грађана који су суочени са чињеницом да у Црној Гори бјесни рат криминалних кланова у којима се налазе и високи полицијски службеници. Због свега тога, а првенствено због безбједности наших грађана, неопходно је да јавност за почетак зна имена оних у полицији и АНБ-у који или сарађују са организованим криминалом или се налазе на челу тих криминалних група.“

Према мишљењу ДФ-а лако се препознају ти корумпирани ликови, зато што њихово богатство, виле, скупоцјени станови, бијесни аутомобили, велике јахте, су најбољи доказ да то није створено од скромне плате коју примају него је директно резултат шверца наркотика, продаје бијелог робља и сарадње са организованим криминалним група. „У Црној Гори се зна све, и тужилаштво, неко боље, а не ово, треба редом да процесуира ова лица из полиције и АНБ-а, а затим и одузме имовину коју су незаконито стекли“.

ДФ констатује да одговорност због оваквог очајног безбједносног стања у Црној Гори сносе и они који су након избора подржали Мила Ђукановића и његову партијско-криминалну организацију и тим потезом, свјесно или несвјесно, помогли организованом криминалу.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Dugacak je spisak, natalozilo se to decenijama. Zna narod vecinu njih, ali je nezasticen, pa cuti. A ko da ga zastiti?! Ko ce od njih da nas stiti? To je vrlo tesko u Crnoj. Neizvodljivo. Tu se na prste mogu prebrojati, ne samo u policiji, nego i sudstvu i tuzilastvu ko casno radi posao za koji je placen. Bijedno i mizerno. Tamni vilajet.

  • 0
   0

   Tako je,
   Slavoljub scekic je pokusao da istrazi reket na Splendidu pa su ga uklonili, izdale ga kolege..,Na kraju je ipak placen Reket preko firme iz NK…Da ne pricam puno bolje mi je…A da je pokusao da istrazi neki veci posao, sverc droge ili sl, pobili bi mu i siru i uzu porodicu…Zato sjedi i cuti…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here