Насловна Политика ДФ: Врх „Дана“ раме уз раме с режимом у прогону ДФ-а

ДФ: Врх „Дана“ раме уз раме с режимом у прогону ДФ-а

20
ПОДИЈЕЛИ
Младен Милутиновић

Било је и раније издаја и колаборације са режимом, али за ,,Дан“ нијесмо очекивали да ће направити додатни ,,искорак“, радећи заједно са Ђукановићевим режимом у прогону једине српске парламентарне странке и најјачег опозиционог субјекта, ДФ-а, поручили су из те коалиције и нагласили:

„Демократски фронт мјесецима трпи најстрашније и најподлије ударце од стране режима и његових експозитура са којима је упозната домаћа и међународна јавност. У Европи не постоји опозициона групација која је више угрожена од стране власти него што је ДФ. Једино још у Турској, осим Црне Горе, постоје политички затвореници, суди се посланицима, малтретирају се и понижавају интелектуалци, новинари и слободни грађани.

Црногорски режим је осмислио опасну акцију стављања под политичку контролу антирежимских опозиционих посленика и релевантних опозиционих политичких странака. Да би се та акција одрадила, морале су се претходно ставити под контролу уређивачке политике медија који имају утицај на опозиционе гласаче.

Влада Мила Ђукановића је недавно отписала дугове појединим независним медијима, док је другим, који тог момента нису били дужни, омогућила да се за исти износ задуже, без обавезе плаћања. Онда је на крилима тих пажљиво инвестираних више стотина хиљада евра, закључила договор са власницима о промјени уређивачке политике. Од тог отписа дуга почиње нагли заокрет, и ти медији почињу да подржавају баш оне који бране тековине Ђукановићеве власти, а да блате, подмећу и шиканирају “неконструктивну”, традиционалну опозицију.

Прелазећи често границу укуса у таквој врсти подршке, неки, склони корупцији, из врхушке медија добијају и не мали бакшиш испод стола.

Након што је режим блокирао финансијска средства која је ДФ требало да добије у складу са законом након парламентарних избора, а којима би били измирени наши дугови из кампање, услиједила је координирана акција режима и њихових нових партнера како би се општински и републички приходи намијењени за функционисање ДФ – блокирали.

Руководство ДФ има потребу да се извини свим нашим људима на терену, који зависе од тог новца, што нијесмо у могућности да сервисирамо текуће обавезе.

Желимо да их обавијестимо да смо блокирани од стране дневне новине ,,Дан“, која није за нас имала разумијевања бар онолико колико је Влада Мила Ђукановића имала за њих, када су у питању пореске обавезе.

Када се свему дода и податак да ову новину дистрибуира и на трафикама продаје предузеће чији је власник Ацо Ђукановић, односно да могућности уцјењивања постају веома бројне, разлози за овакво понашање постају много јаснији.

Дневна новина Дан ће насилно, уз помоћ режима, наплатити 48 000 евра са рачуна Нове српске демократије и желимо да са том чињеницом упознамо не само наше присталице него и све читаоце Дана.

Главни људи ове некада препознатљиве опозиционе и српске новине, иако упознати са тешким стањем у коме се налазе НСД и ДФ, овим су се чином директно прикључили режимском прогону најјаче опозиционе структуре, а што се тиче уређивачке политике обавијештени смо да је већ раније она договорена и условљена опраштањем пореског дуга и дистрибуцијом новине.

Неприродном уређивачком политиком ,,Дана“ треба направити прерасподјелу у опозицији, како би се нанијела штета најјачем антирежимском опозиционом савезу, а помогло ДПС-у и онима у опозицији од којих ДПС-у не пријети опасност.

Међутим, НСД и ДФ није могао да заустави ни режим Мила Ђукановића, па сигурно неће ни ови подмукли ударци с леђа. Дан су основале најважније националне адресе које су му и намијениле улогу коју је до скоро обављао у складу са интересима народа који га је донедавно читао. Радујемо се информацијама да је у последње вријеме продаја Дана стабилна у Рожајама, Плаву и Улцињу, али се бринемо што је драстично опала у Подгорици, Никшићу, Беранама, Пљевљима….

Знамо да многи запослени у Дану не одобравају овакве дилове са режимом, и зато би жељели да се овај од стране режима насилно наплаћени новац усмјери за повећање плата запослених у тој новини, а не на задовољење личних интереса врхушке.

Жао нам је што је Дан, који је донедавно са нама био на чврсто опозиционим позицијама, због некаквог опраштања пореза од стране Владе Мила Ђукановића и зависности продаје од предузећа Аца Ђукановића, одлучио да уређивачку политику усаглашава са креативним тимом Бебе Поповића, тимом Б америчке амбасаде и Сорошевим експозитурама у земљи.

Мислимо да би било важно да пословодство Дана упозна јавност колико овог тренутка предузеће Аца Ђукановића, које дистрибуира и продаје Дан на својим трафикама, дугује овој новини по основу наплаћене продаје, колика је Ђукановићева зарада од сваког продатог примјерка, и да ли Дан може тај дуг да наплати блокадом жиро рачуна као што је то урадио НСД-у. Ако може, зашто то не ради?

На крају, логичко питање за све који се више ослањају на свој разум, него на медијски спин режима, који као мантру преузимају и неке опозиционе странке и медији: Ако је ДФ своје обавезе из кампање плаћао “врећама новца из Москве”, одакле сада оволики дугови због блокираних рачуна?“ поручили су из Демократског фронта.

20 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  0

  Некад је Дан био за примјер, макар сам имао разлога да купујем новине у овој комунистичкој прћији. Сад они раде исто што и Мило

 2. 0
  0

  Sve sam mogao povjerovati, ali da DAN ode tako daleko, nikad! Potpuno je okrenuo uređivačku politiku za godinu dana. Ni u čemu se više ne razlikuju od Vijesti, a sve manje i od Pobjede.

 3. 0
  0

  Ништа више и не могу да прочитам ван краваташке пропаганде, интересне свере Аца Ђукановића и нато параде. Довољни су сами себу својој муци

 4. 0
  0

  Срби, једноставно, треба да престану да купују „Дан“. И хитно да покрену своју дневну новину. Све друго је празна прича. Срби, којих је тречина у ЦГ, куповаће своју новину, а не неки „Дан“ сорошевски, ђукановићевски, ћаловићевски… Чији је, то више знају и врапци, и ставити им катнац на фирму. Као Србин, хоћу да имам своју, нашу новину, а то су дужни да обезбиједе баш српски политичари.

  Фала Богу, ускоро се отвара Српска кућа, па нека ту буде и адреса српских новина.

  До тада, Срби да уопште не купују „Дан“.

 5. 0
  0

  Све је почело кад је Вања Ћаловић иначе Амерички агент упецала Николу Марковића.Од тада почиње прогон ДФ.а и величање издајника Бечића!

 6. 0
  0

  Vremenom sve prelazi u svoju suprotnost pa i velika ljubav u mržnju znači samo opstaje ono što je napravljeno na jakim temeljima to ima budućnost.

 7. 0
  0

  Јасно је као ДАН,
  Дан се окренуо Демократама, и више не подржава ону тврду српску опцију. Једноставно су изманипулисани од стране Демократа, јер то се зна и „из града“ да Демократе гласају срби, и да су Бечић, Краповић и Јокић, Катић и екипа срби. Никад се нису тога одрекли, али да би покупили гласове ових „правих црногораца“ и „старија либерала“ причају неку причу да су нееки црногорци, али ни то ка људи не смију да речу. Не смију да речу да су срби јер ће изгубит гласачко тијело ових других, а не смију дат себи тај луксуз да се ослањају на про српско бирачко тијело, јер већина срба гласа ДФ.
  И што они раде, „узимају“ некад најјаче оружје опозиције ДАН, и окрећу се против ДФ.
  ЗАШТО ?

  Зато јер је реално најјачи опозициони субјект, и највише срба гласа управо ДФ. А лукаве Демократе, свјесне да се никад и ниђе ништа није могло без срба урадит, оће да буду ти који ће незадовољно српско бирачко тијело да привуку. Јер без „нових српских гласача“ никад не би освојили више но сад што имају. УГЛАВНОМ ОНО МИ НА УЛИЦУ ШТО БИ РЕКЛИ, ДЕМОКРАТЕ СУ ЗЕЧЕВИ КОЈИ НИТ СМИЈУ РЕЋ КОЈИМ ЈЕЗИКОМ ПРИЧАЈУ, НИТ КОЈЕМ СЕ БОГУ КЛАЊАЈУ………..ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ !

  • 0
   0

   Од Преображења Срби у Црној Гори да не купују Дан али да чврсто стану иза те одлуке.Политичари да не дају никакве изјаве Дану и да се не пише за Дан.Нема друге кад је овако стање.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here