Насловна Архива ДФ: Влада ЦГ смањењем надокнада за мајке показала нехуманост, неправду и непоштовање...

ДФ: Влада ЦГ смањењем надокнада за мајке показала нехуманост, неправду и непоштовање права

2
ПОДИЈЕЛИ

Занијемила су лица наших жена, мајки и сестара јер је Влада Црне Горе „честитала“ Нову годину мајкама са троје и више дјеце смањењем надокнада са 336 на 264 еура и са 192 на 144 еура, саопштила је посланица Демократског фронта Љиљана Ђурашковић. 

„Простом рачуницом долазимо до закључка да жена са троје дјеце доприноси породици са 1,76 евро дневно по дјетету. Влада је овим показала нехуманост, неправду и непоштовање законом стеченог права,“ нагласила је Ђурашковић те као чланица ДФ-а поставила питање:

„Да ли би се ДПС влада са својим сателитима према овом закону односила са оваквим ниподаштавањем да га је, којим случајем, она изгласала? Подсјећања ради, закон је прошле године предложила и усвојила опозиција, а ступио је на снагу 1. јануара 2016. године.“

Она је упитала зашто се нису наплатили порези тајкунских фирми и подигао порез на луксузну робу већ се ударило на нејаке и сироте те закључила да би, у случају да 20 хиљада мајки изађе са својим породицама испред зграде Владе Црне Горе то била „права слика наше земље“:

„Зашто се нијесу наплатили заостали порези тајкунских фирми, подигао порез на луксузну робу, попут јахти, бунди и парфема?

Што се тиче смањења мјесечних примања функционера, поборница сам тога да се смање и додатно, док год ти приходи иду тамо гдје су потребни, а не у џепове оних који само умију да узимају.

Најлакше је ударити на нејаке и сироте, и на оне за које претпостављају да се поводом неправде неће огласити.

А шта би било када би 20 хиљада мајки са својим породицама изашло испред зграде Владе Црне Горе? То би била права слика наше земље ‘социјалне правде и благостања’.“

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Још један пример како изгледа кад се „политика“ и „политичари“ умешају у неке ствари без размишљања, процене и рачунице (заправо рачуница постоји: колико ћемо добити гласова), кад неке ствари раде „стручњаци опште праксе“.
    На истом фону је, рецимо, решавано питање реституције. Има тог још…..

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here