Насловна Политика ДФ: Уз подршку Уехаре и Алијуа ЦГ најкорумпиранија држава у Европи

ДФ: Уз подршку Уехаре и Алијуа ЦГ најкорумпиранија држава у Европи

4
ПОДИЈЕЛИ

Замјеник шефа мисије у амбасади САД у Подгорици, Бегзату Бикс Алију, показује велико незнање, што је необично за некога ко покрива тако одговорну позицију, саопштено је из Демократског фронта.

„Тврдити да доскорашња америчка администрација не подржава корумпиране режиме је небулоза јер је црногорска власт најкорумпиранија у Европи и шире, а има подршку Уехаре и Алијуа. Наравно, имамо протеклих деценија и друге примјере по свијету, конкретно у Латинској Америци гдје су потпомагани слични режими и диктатуре. Још веће незнање Алију показује изјавом везаном за америчку администрацију и насилна рушења власти, што је можда непотребно коментарисати кад се зна за учешће разних администрација ове државе у свргавању легално изабраних власти у државама Сјеверне Африке, Блиског истока, Латинске Америке, у Украјини… Зато се поставља питање како Алију са оволиким незнањем о историји и политици своје државе може бити замјеник шефа мисије у амбасади САД“, наводи се у саопштењу ДФ-а.

Оно што је најважније, додаје ДФ, је да Алију ничим није демантовао тврдњу ДФ-а да је амбасадорка САД Маргарет Ен Уехара, од када је стигла у ЦГ, константно подржавала криминални режим Мила Ђукановића.

„То се не може ни демантовати, јер постоји низ доказа, а ми смо само истакли -подршку коју је дала режиму и организованом криминалу у разбијању демократских протеста ДФ-а, притисак на дио опозиције да уђе у преговоре са ДПС и формира тзв. владу изборног повјерења на чијем је челу био диктатор, чиме је спасила Ђукановића од сигурног одласка са власти, као и подршку крађи избора и атмосфери линча 16. октобра кроз изјаве да су избори били слободни. Такође, њихова администрација очигледно уцјењује посрнулог црногорског диктатора због корупције у случају Телеком, како би овај, супротно већинској вољи грађана, увео Црну Гору у НАТО. Такво понашање је свакако у директној супротности са вриједностима на које се позива Алију.“

На крају кажу да је за очекивати да доласком нове америчке администрације престане понижавање и малтретирање грађана ЦГ од стране Уехаре, Алијуа и сличних ,,дипломата“, и успостављање односа који значе уважавање и сарадњу, а не мијешање у унутрашње односе ЦГ.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Onaj iz DF-a koji je tvrdio da americka ambasadorka pakuje kofere, a ako to nije tacno, radi protiv DF-a! Ako hoces da pobijedis DPS nemoj koristiti njihove prljave metode, jer se ubrzo neces razlikovati od njih!

 2. 0
  0

  Бегзат Азем Аљију, звани Бикс, дипломорао је на Медицинском факултету Косова, непознато је само да ли је клиничку праксу обављао у Жутој кући. Године 2008. изабран је за Албанца године града Чикага, а 2014, избором на високу дужност у амбасади САД у Подгорици, ушао је на листу 100 најуспјешнијих америчких Албанаца.

 3. 0
  0

  Alija!?
  Đe bi Alija, ljudi?
  To je pošteno, pošteno, a nesnalažljivo, lažljivo …
  … On to iz čiste nužde priča. Krivo mu, što mu je krivo, neprijatno je njemu u zemlji domaćina, đe svi kradu i otimaju.
  Što će nego da se brani kukavac, on upravljao sa strinkom, a oni krali!
  Pa jel’ to bolje, da je on kraducko, a oni upravljali?
  I ko zna da to ne bi bila i veća šteta!
  I što se ovi ljute na Alija!? Nije Alija milicija da hapsi!
  Još ovi iz DF-a prigovaraju kako ništa ne zna!
  Taman bi nam trebalo još i da zna!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here