Насловна Насловна ДФ: УРА-ши у Миловој Влади као јаничари интереса Жарка Ракчевића

ДФ: УРА-ши у Миловој Влади као јаничари интереса Жарка Ракчевића

2
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт најљубазније захваљује Дејану Мијовићу, члану управног одбора Електропривреде Црне Горе којег је тамо делегирао Жарко Ракчевић, што је као и његов колега Милорад Вујовић, потпредсједник Владе, којег је такође тамо делегирао Жарко Ракчевић, потврдио да је прва сједница Владе изборног весеља и одушевљења протекла у знаку рушења хотела „Кристал Ривијера“ који заклања терасу Ракчевићевог хотела „Олива“ у Петровцу, навели су у саопштењу из ове партије.

„Његова теза да ДФ нападима на Жарка Ракчевића подржава бесправну градњу на „пјену од мора“ представља паничан покушај скривања истине да су Дејан Мијовић, Милорад Вујовић и остали УРА–ши ушли у Ђукановићеву Владу да буду јаничари приватних интереса Жарка Ракчевића“, истичу из ДФ-а

Они сматрају да је управо највећи примјер бесправне градње улазак „по дубини и ширини у Ђукановићеву владу Жарка Ракчевића и Миодрага Лекића, супротно свим опозиционим конвенцијама и принципима.“

„Нажалост, господа Мијовић, Вујовић и други, само изводе грубе радове на Ђукановићевом градилишту малтеришући и цементирајући још једну изборну превару, јер се Ракчевић и Лекић спремају за фину руку“, казали су они.

„Пошто су УРА–ши забринути јер се хотел „Кристал Ривијера“ гради од бетона и жељеза супротно барселонској конвенцији, добро би било да Дејан Мијовић објасни црногорској јавности на колико метара од обале се налази Ракчевићева „Олива“, и да је није неки Попај преко ноћи, умјесто од бетона и жељеза, умијесио од брашна и спанаћа“, наводи се у саопштењу за медије из ове партије.

Они додају да ако хотел „Кристал Ривијера“ нема грађевинску дозволу онда је то одговорност министра Бранимира Гвозденовића који је колега Милорада Вујовића потпредсједника у влади Мила Ђукановића против које је био Демократски фронт, као што су и против сваке бесправне градње у Црној Гори.

ДФ очекује од Дејана Мијовића да саопшти ко је дао грађевинску дозволу хотелу „Олива“ Жарка Ракчевића, да ли неко из ДФ – а или Ђукановићеве владе?

„А кад одговори на ово питање, очекујемо одговор ко је 200.000 црногорских застава купљених у Кини за 6 центи, откупио за 6 евра од Жарка Ракчевића, ДФ или Мило Ђукановић? Кад одговори и на ово питање, очекујемо да нам Дејан Мијовић објасни каква је веза између рушења хотела „Кристал – Ривијера“ са спречавањем изборних злоупотреба и примјеном електронске идентификације бирача, или какве везе има Ракчевићев хотел „Олива“ са изборним законодавством? Кад одговори и на ово питање очекујемо да нам Дејан Мијовић саопшти колико је износила плата коју је примао од Џорџа Сороша као директор његове канцеларије у Подгорици, и да ли се консултовао са њим кад је прихватио да уђе у Ђукановићеву владу као члан управног одбора Електропривреде? Кад одговори и на ово питање, очекујемо од Дејана Мијовића да одговори црногорској јавности да ли је уопште, и ако јесте, кад и који факултет завршио да би могао бити делегриан као УРИН експерт у Електропривреди?“

„Нажалост, изгледа да бивша опозиција која је ушла у Ђукановићеву Владу, свој ангажман у истој доживљава као Срећко Шојић, који је за лично уживање и мерак у ресторану тражио фактуру на којој пише „Лепа Брена за четири особе“. Тако и у Влади изборног весеља и одушевљења, умјесто да спречавају изборне злоупотребе, УРА–ши наручују Жарка Ракчевића више од еспреса и кисјеле воде. Али не знају да је Ракчевић већ са Ђукановићем договорио кад год га његови УРА–ши поруче, рачун ће платити црногорски грађани“, закључили су из ДФ-а.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Може ли ико вјероват оваквој партији каква је УРА. Већи су миловци него дпс

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here