Насловна Насловна ДФ: Убици Синђелићу омогућили бјекство (ВИДЕО)

ДФ: Убици Синђелићу омогућили бјекство (ВИДЕО)

9

У просторијама Нове српске демократије одржана је прес-конференција Демократског фронта поводом информације дневног листа Слобода да је свједок-сарадник у монтираном процесу за Државни удар, Саша Синђелић, напустио Црну Гору.

„Напуштањем Црне Горе омогућено му је да избјегне казну“, казао је функционер ДФ-а Славен Радуновић, додајући да је то најбољи доказ да је све било унапред договрено и да је након „завршеног посла“ Синђелић пуштен да оде из Црне Горе.

Он је истакао да ће ДФ у наредним данима пратити развој догађаја, те да ће се брзо видјети да ли у свему постоји нека „дупла игра“.

Како је нагласио, овај догађај посебно је важно сагледати у свјетлу ситуације прије два дана, када је покушано да се инсценира да је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић наводно покушао да побјегне из земље, све да би наводно избјегао „обрачун с Катнићем“ у судници.

„Иако се он појавио у Црној Гори за неколико сати, режимски медији и сам СДТ Миливоје Катнић представили су то као покушај бјекства“, истиче Радуновић.

Према његовим ријечима, то што је Синђелићу омогућено да након сведочења у Подгорици напусти Црну Гору, јесте грубо кршење закона и устава, те преузетих међународних обавеза.

Медојевић. Сви смо данас на испиту

„Прије него је донесена судска одлука о прихватању/неприхватању Синђелићевог исказа, Црна Гора одбија да поступи по захтјеву Хрватске, крши своје међународне обавезе, знајући да Србија према закону не испоручиује своје грађане“, казао је на пресу лидер ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић.

Како је оцијенио, данас смо сви на испиту јер се „не може дозволити да Катнић овако грубо крши закон и постаје саучесник у прикривању бјегунца од правде“, питајући зашто о овом догађају ћуте други опозициони субјекти и невладине организације.

Медојевић истиче да је ријеч о озбиљном скандалу и да ће се у наредним данима видјети како ће реаговати Брисел на то што Црна Гора као земља-кандидат за улазак у ЕУ крши своје међународне обавезе, као и како ће реаговати Хрватска, чланица ЕУ, која потражује Синђелића за одслужење казне.

Прес-конференција ДФ о најновијој информацији да је Синђелић напустио ЦГ.

Geplaatst door Demokratski front – DF op maandag 5 maart 2018

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Удружење бораца од 1990. године Црне Горе ће се свакако огласити овим поводом као и поводом случаја „Црни барјак“, али управо чекамо хоће ли бити реакције из Загреба и Брисела и Државног тужилштва Црне Горе.

 2. 0
  0

  Vojvoda Sinđa minđa nema ovđe nikakvih Zakonskih prepreka da se ne može slobodno kretati !
  On je državljanin Srbije pa neka oni tamo vide što će !
  Ovđe je bio jedan od śedoka i fala mu na iskrenosti , a za ostalo eto mu ga tamo .

 3. 0
  0

  Sve ie tacno Masane,i jest tako,ovdje kazes „fvala za iskrednost „,a eto mu ga tamo,sto bi rekli sam pao sam se ubio,mi ga isplatismo pa sto kazes ko ga j..e,tako ti i jest,ne mislim ja da ce on stizati do Rvatske,prva kuneta je njegova i to brzijeh dana,nebio mu ja prorok .

 4. 0
  0

  Cuje se po gradu da je Sindjelica za svjedocenje pripremao specijalac UDBE ona svinja momisicka Dusko K, zajedno sa Dedeicem. Cilj im je bio da mu daju inofrmacije iz udbaske kuhinje kako bi ovaj izbacao sto je moguce medijski atraktivnije bljuvotine na racun DF.
  Inace, ona impotentna svinja je svojevremeno odbijena za stalno zaposlenje u ANB jer nisu imali stolicu za njega.

 5. 0
  0

  Anonimni: „Mislim da mu glava ne vredi pet para. Oladice ga ili Milogorci ili Srbi. Smeta i jednoma i drugima“.
  Anonimni, prijateljski ti savjetujem da vodiš računa kod ovakvih izjava. Posebno ako sriktno nije naznačeno na koga se odnosi. Valjda znaš da se trag ovakvih poruka i indetitet pošiljaoca ne mogu prikriti, te da službe bezbjednosti prate ovakve poruke.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here