Насловна Издвојено ДФ у Бунденстагу са Катјом Којл: Забринутост због недемократске климе и прогона...

ДФ у Бунденстагу са Катјом Којл: Забринутост због недемократске климе и прогона опозиције у ЦГ

3
ПОДИЈЕЛИ

Трећег дана радне посјете Бундестагу, лидери ДФ су се сусрели са гђом Катјом Којл, известиоцем Зелених за политичко-правна питања, саопштено је данас из Демократског фронта. Којл је исказала забринутост због недемократске климе и прогона опозиције у Црној Гори те најавила акцију солидарности колегама из црногорске опозиције преко програма „Парламентарци за Парламентарце“.

Лидери ДФ су се захвалили колегама из Зелених који су у континуитету исказивали интересовање за стање демократије у Црној Гори а посебно за прогон опозиције и нападе на медије и критичаре резима. Клуб посланика Зелених је у више наврата користио своје право да од Савезне канцеларке Ангеле Меркел и Министарства спољних послова, тражи одговоре на питања у вези стања у Црној Гори, на основу комуникације са црногорском опозицијом.

„Гђа Којл је исказала своју забринутост због наставка недемократске климе у Црној Гори и прогон опозиције од стране режима Ђукановића која већ годинама забрињава Зелене. Она је посебно истакла спремност Зелених да кроз програм „Парламентарци за Парламентарце“ покрене ширу акцију солидарности са колегама из црногорске опозиције која је изложена хапшењима, суђењима због политичких ставова,“ саопштено је из ДФ-а.

Лидери ДФ и гђа Којл су се договорили да у наредном периоду наставе сарадњу у циљу бољег упознавања политичке јавности у Њемачкој о проблемима са којим се суочава опозиција у Црној Гори.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Divno li izgledaju, obješeni! Baš djeluju riješeno i sposobno. Kao da se smucaju…ne znaju ni što rade…igraju se diplomatije…fataju poslanike pojedinačno… Baš ozbiljna posjeta! Ne glupirajte se, da vas zamolimo.
    Više od toga rekla – kazala nemamo fajde. Kako mslite da mi prezimino? Vi ste obezbijedili sebi primanja.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here