Насловна Насловна Незванично: Чарлс Танок на платном списку ДПС-а

Незванично: Чарлс Танок на платном списку ДПС-а

1
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт није изненадио нацрт резолуције о наводном напретку Црне Горе који је израдио само формално посланик Европског парламента, а у својој суштинској улози почасни члан главног одбора ДПС-а Чарлс Танок, саопштио је данас Владислав Бојовић, члан предсједништва Демократске Народне Партије-а и функционер ДФ-а. Он је нагласио да се због званичника какав је Танок компромитује и урушава свијетла идеја ЕУ те да је крајње индикативно што он ни сада није осудио прогон ДФ-а и његових лидера од стране режима, нити константовао чињеницу да Државно тужилаштво није процесуирало ниједан случај корупције везане за Ђукановића и њему блиска лица.

Остатак саопштења ДНП-а преносимо у цјелости:

Добро је познато да Чарлс Танок незванично слови за европског званичника који је на платном списку ДПС-а, што је и потврдио својим посљедњим нацртом резолуције о Црној Гори. Са жаљењем констатујемо да се због званичника, какав је Танок, драстично компромитује, урушава и гаси свијетла идеја Европске уније као заједнице вриједности слободе, демократије и владавине права.

Наглашавамо овом приликом да Чарлс Танок нема право да подноси било какве резолуције о напретку Црне Горе у процесу европских интеграција у тренутку кад његова земља, Велика Британија, након Брегзита, покреће процедуру изласка из Европске уније.

Крајње је индикативно и то што у овој резолуцији Чарлс Танок ни једном ријечју не осуђује евидентан прогон Демократског фронта и његових лидера од стране режима, нити констатује чињеницу да Државно тужилаштво у Црној Гори још увијек није процесуирало ни један разоткривени случај милионске корупције и организованог криминала, за које се везују Мило Ђукановић и њему блиска лица.

Примјећујемо такође да Чарлс Танок, као гласноговорник ДПС-а, изражава жаљење због тога што опозиција бојкотује парламент, пошто је евидентно да овај модел дјеловања даје резултате у борби за одржавање регуларних избора у Црној Гори, као и њено извођење из статуса приватне државе.

Након свега закључујемо, ако је и од Чарлса Танока, превише је. Оно што је извјесно јесте да „извјестилац“ Танок полако али сигурно нестаје с европске политичке сцене, па му ова резолуција дође као политичка лабудова пјесма за коју нијесу потребне ноте.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Нико нам ништа дати неће , што неће десет пута више узети. Ови Монтенегрини , ем су лакоми, ем су неинтелигентни. Они свугдје нађу корумпиране сараднике. Било да је ријеч о Русима , Американцима, Европљанима или Азијцима. Ови их подрже за понеку пљачку и понеку лаж, то дебело наплате и било какав здрав систем заснован на здравој памети не може овдје да заживи. Здравог посла у Црној Гори нема. Шта ће се десити кад се затворе славине шверца???

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here