Насловна Насловна ДФ: Сврставањем на страну ДПС и прогоном ДФ, Катнић изазвао државну кризу

ДФ: Сврставањем на страну ДПС и прогоном ДФ, Катнић изазвао државну кризу

7
ПОДИЈЕЛИ

Пуштање на слободу још једног од Катнићевих „терориста“ из Србије, одмах чим потптишу унапријед припремљене изјаве од стране Катнића и Пажина, којом се покушавају попунити црне рупе у афери „државни удар“, само додатно доказују да је читава афера смишљена од стране криминалног режима, као план за елиминацију најопаснијег противника режима – ДФ, саопштено је данас из Демократског фронта.

Они подсјећају да је од тренутка када је Катнић први пут објавио хапшење недужних и на превару навучених грађана Србије, на дан избора 16. 10, Демократски фронт ову аферу оцијенио као политички план Ђукановића, Бебе Поповића, намијењен искључиво за спречавање слободног исказивања политичке воље грађана и побједе ДФ и опозиције, који је подразумијевао монтирање лажног државног удара, за који је требало оптужити ДФ, чије лидере је требало похапсити, ако пруже било какав отпор – ликвидирати, а ДФ забранити.

„Катнић је од Ђукановића добио одријешене руке, да на брзину осмисли и води читаву операцију, која се из дана у дана распадала пред очима црногорске и међународне јавности. Катнић и сви у тужилаштву, полицији, АНБ и судовима који учествују у овој фарси, морају бити свјесни да су саучесници у вршењу тешких кривичних дјела и да ће скупа са Катнићем, врло брзо одговарати. Ђукановићевом криминалном режиму долази крај и судови слободне демократске Црне Горе, као свој приоритет морају имати процесуирање свих актера срамног Ђукановићевог и Катнићевог државног удара“, наведено је у саопштењу ДФ-а.

ДФ, како кажу, Ђукановићевој и Катнићевој групи обећава фер и поштено суђење јер за њихове злочине има толико чврстих доказа, да неће бити потребно ангажовати лажне свједоке из Србије.

„Ако су Синђа и Минђа пристајали за хонораре да играју улоге терориста, сигурни смо да ће под пријетњом доживотних робија, пристати и да потанко испричају све што знају о Катнићевом криминалу, ко их је ангажовао, како, када и за који хонорар“, кажу они, додајући да Ђукановић из свог луксузног троспратног пентхауса у Дубаију, преко министра Пажина даје налоге Катнићу и са овим монтираним политичким процесом, подрива и онако слабашне темеље Владе Душка Марковића, копајући све дубље ровове између режима и опозиције и увлачећи земљу у сукобе.

„Овакво Катнићево изругивање правној држави, показује да Устав и закони не важе и да Ђукановић своју власт мора да брани покушајима изазивања грађанског рата и катастрофе несагледивих последица. ДФ позива све актере ове дубоке политичке и државне кризе да одмах одбаце правно, политичко и физичко насиље против ДФ, јер батина има два краја и да се посвете мирном политичком решењу кризе и стварању услова за одржавање фер и поштених избора“, наводе у ДФ-а.

Црна Гора је, како кажу, препуна пасјих гробаља, јама, голих отока и других трагичних симбола братоубилачких сукоба око идеологија, идеја, политике и власти.

„Вријеме је за одговорно државничко понашање и доношења одлука у интересу наших грађана, мира и стабилности државе. Правно насиље Катнића се мора одмах зауставити и омогућити отварање политичких процеса, који су замрзнути политичким прогоном ДФ као најјачег опозиционог субјекта и директним мијешањем Катнића у изборни процес и његовим сврставањем на страну ДПС-а“, закључује се у саопштењу Демократског фронта.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  He , he , e jes ovaj Katnić baš bezobrazan , zamisli da vas nije puštio da pučem smjenite vlast i pohapsi ove vam pomagače , e stvarno ..
  Ostade li ruskih para što za crne dane ?

 2. 0
  0

  Биће.Остало је за ултиме Маки.Нек сте здраво и ти и Катнић,прољеће на власт дочекиват нећете.Збиља,не питах те,помете ли се оних десет гада што палише бадњаке са распопом?Хахахаха,какве бруке?А код Српских цркава редови сињи кукавче!Реко сам ти ја,Црна Гора је Српска и крај приче.Још и ово,видио сам у Српским црквама а све су у Црној Гори Српске велики број ДПС-оваца.Дошли себи!Е вала те убих у врх врхца репа данас са све Катнићом аветним.И одох сад да лежем,а ти пиши до зоре.Хахахахаха.Живјела Русија,живјело Српство мило.

  • 0
   0

   E milo mi je te je para ruskih preteklo , valjaće za advokate , njima nebi čeljade lopatom nadodalo .
   No , kako se ono zvahu oni te uzimaju pare i instrukcije od tuđe države i maroda ?
   A za crkve se ne śekiraj , one su svih što imaju potrebu u njih da uđu , tako da neće biti nikome smetnji uskoro kad se usvoji Zakon o vjerskim zajednicama , možeš ići kao i do sada kad god oćeš .

 3. 0
  0

  Sustina je da DF i Sdp bi trebalo da naprave otklon od demosa i ure i snp.takodje je intersantno da se djukanovic tako naglo povukao sa medijske scene.takodje osjecaj je da imamo klasicnu diktaturu jedne partje koja na svojim i to iskljucivo se moze okaratetisati kogresima komunistickih partija sa nezaboravnim slikama skupocjenih satova odluxcue o sudbini velikob broja gradjana.tu umamo i vrlo slabu i neaktivnu gradsku upravu na ciji se rad u vrlo kratkim postupcima moze i zaboiraviti tacnije zamijeniti nekom proaktivnijom upravom kao sto je u Budvi

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here