Насловна Издвојено ДФ: Што прије договор о формирању власти у Котору

ДФ: Што прије договор о формирању власти у Котору

1
ПОДИЈЕЛИ

Много је времена протекло од одржавања избора у Котору и тражења опозиционог договора за формирање власти у овом граду, подсјећају из Демократског фронта.

ДФ је инсистирао да се у најкраћем могућем року саберу све опозиционе снаге и успостави власт на демократским принципима сагласно вољи и подршци грађана Котора. „Нажалост, ти наши напори нису дали резултата па смо отишли и корак даље саопштавајући јавно да ћемо подржати свако оно рјешење које успостави остатак опозиције који се у разговорима са ДФ-ом легитимише као грађанска опозиција“, наводи се у саопштењу.

Пошто је очигледно, додаје ДФ, да у грађанској опозицији није постојало спремности да се направи договор који би подржали, а како се јуче појавио предлог СНП-а о мањинској подршци свим опозиционим странкама, предсједништво ДФ-а је поздравило такву одлуку СНП-а и, што се тиче нашег политичког савеза, она је прихватљива. „Предлажемо да већ данас представници странака које имају већину у парламенту Котора сједну за сто и у потпуности разраде све моделе овог коалиционог аранжмана, како би уговор на којем ће почивати будућа власт у Котору био чим прије закључен.“

Предсједништво ДФ-а изражава задовољство што се у предвечерје избора у Никшићу пронашла формула за развлашћивање ДПС-а у Котору и тиме послат сигнал укупној политичкој јавности да је опозиција са државног нивоа способна да ефикасно ради заједно, у правцу остварења главног циља – понављања покрадених парламентарних избора и коначне побједе над ДПС-ом.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here