Насловна Издвојено ДФ у Бундестагу: Ђукановић ради на прогону опозиције

ДФ у Бундестагу: Ђукановић ради на прогону опозиције

5
ПОДИЈЕЛИ

Другог дана посјете Бундестагу, лидери ДФ су се сусрели са Штефаном Мајером, извјестиоцем владајуће ЦСУ/ЦДУ фракције за питања унутрашње безбједности.

Лидери ДФ су гдина Мајера упознали са прогоном опозиције и дубоком политичком кризом која је последица систематске крађе избора од стране криминалног режима Мила Ђукановића.

„Осим злоупотребе државних служби и ресурса, у кампањи криминалног режима се перманентно појављују и структуре организованог криминала које дају пуну финансијску и логистичку подршку ДПС -у. Заузврат, режим им омогућава да несметано обављају шверц цигарета, наркотика и оружја са најопаснијим терористичким организацијама свијета. Због склапања дилова „дрога за оружје“ у Црној Гори је ухапшено више лица по налозима ДЕА и Интерпола“, саопштили су лидери ДФ-a.

Гдин Мајер је изразио своју забринутост због прогона опозиције у Црној Гори и дубоке политичке кризе која је довела до непризнавања избора од стране 49% Парламента. Он се посебно интересовао за дјеловање глобалних криминалних организација које представљају безбједносну пријетњу и за Њемацку и регион. Гдин Мајер је позвао лидере ДФ да интензивирају сарадњу са Бундестагом у наредном периоду у вези питања демократије, стабилности и безбједности.

df-majer

У току посјете Бундестагу, лидери ДФ су имали радни састанак са гдином Флоријаном Ханом, извјестиоцем владајућег ЦСУ за спољну, одбрамбену политику ЕУ и људска права.

Гдин Хан је посебно истакао да чињеница да 49% Парламента не признаје резултате избора и бојкотује Парламент, представља израз дубоке државне кризе у Црној Гори.

На крају другог дана, лидери ДФ су се сусрели са Јосипом Јуратовицем, извјестиоцем Бундестага за западни Балкан и Црну Гору. Лидери ДФ су истакли да је намјера Ђукановића да правним, политичким, медијским и физичким насиљем, елиминише ДФ као најјачу и најорганизованију опозициону групацију у ЦГ, веома опасна и да може довести до дестабилизације прилика у Црној Гори и регион.

„ДФ инсистира на политичком решењу кризе, формирању Прелазне Владе по принципу ко-министара, ефикасним резовима у изборном систему, спречавању злоупотребе ресурса и служби, и регулисању медијске сцене. Политика двоструких стандарда ЕУ према сличним политичким процесима у Македонији и Црној Гори, изазива конфузију, негативно утиче на развој демократских процеса у региону и охрабрује аутократске режиме“, истакли су лидери ДФ-a.

df-juratovic

Гдин Јуратовиц је истакао да су фер и слободни избори са неспорним резултатима и слободно дјеловање опозиције без опструкција од стране државе и власти, круцијални за развој демократије и стабилност у Црној Гори, те да политичко решење кризе нема алтернативу. Гдин Јуратовиц је нагласио, да он лично остаје резрвисан према бојкоту Парламента, али да у потпуности разумије разлоге који су навели цјелокупну црногорску опозицију да бојкотује Парламент. Он је истакао да чињеница да скоро пола посланика не учествује у раду Парламента представља не само израз дубоке државне, него и системске кризе.

Лидери ДФ су се састали и са представником Уреда Савезног канцелара коме су у исцрпном разговору детаљно појаснили све аспекте лажног државног удара којим су Ђукановиц и Катнић онемогућили слободно изјашњавање грађана на изборима и сигурну побједу опозиције.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Djukanoviceva svijest je zarobljena vise vjekova unazad. Misli da je Crna njegov atar dje moze on i njegova mafija i tajne sluzbe da rade sta im je cef. Proslo je to i nikad vise.

 2. 0
  0

  Jeste li rekli ovim politicarima iz Njemacke da veci dio vasih koalicionih partnera zeli iskopavanje njemackog groblja u Golubovcima i slanje kostiju mrtvih njemackih vojnika za Njemacku.

  Jeste li im rekli da Milan Knezevic, jedan od najgalvnijih ljudi vse koalicije, zajedno sa komunisticko jamarskom partijom Crne Gore, koja je vas koalicioni partner, zeli da preko suda izdejstvuje iskopavanje leseva njemackoh vojnika.

  I zaista cudno, U posjetu Njemackoj su bili svi vidjeniji politicari DF, osim onog najglavnijeg u vasoj koaliciji.

  Sto ne povedoste Milana Knezevica sa vama, mogao je u bundestagu da odrzi i jedno pjesnicko vece.

  I zasto se, hahahaha., sa svakim politicarem rukuje jedino gospodin Medojevic?

  Jaooooj, majko mila, kako su se ovi ostali iz grupe ukocili na ovim slikama.

  I na svim slikama se jedino Medojevic smjeska.

  Medojevicu, jesi li im naredio da ne disu dok se snima?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here