Насловна Насловна ДФ: Протести не зависе од Спасоја Ковачевића и његових ,,експертиза“

ДФ: Протести не зависе од Спасоја Ковачевића и његових ,,експертиза“

4
ПОДИЈЕЛИ

,,Позив Демократског Фронта на мирне грађанске протесте са циљем формирања прелазне влада као јединогефикасаног механизама који ће обезбиједити одржавање првих фер и поштених избора у Црној Гори неспоран је и прихватљив свим искреним, храбрим и одлучним опозиционарима , зато и не чуди сто се Спасоје Ковачевић није препознао у том позиву“, саопштено је из Демократског фронта.df

Они су одговорили на ранију изјаву Спасоја Ковачевића, који је изјавио да ДФ зове опозицију на протесте, а потајно се нада да се нико неће одазвати. 

,,Посебно је симптоматично да се некадашњи савјетник предсједника општине Даниловград а сада секретар ГО СНП-а огласио управо у тренутку кад је ДФ упозорио одређене опозиционе партије да не буду појас за спасавање ДПС-у помоћу којег би наставили пливање у мору изборних крађа и пљачке наших грађана . Од дежурних кочничара задужених за минирање свих перспективних опозиционих иницијатива и одржавање статуса qуо,све док се не створе услови за уклизавање у меке дјелове режима неозбиљно је очекивати другачија тумачења. Поставља се питање у чије име говори овај функционер и коме својим „високо-филосовским“ тумачењима, заправо, враћа дугове. За разлику од Ковачевића опозициона јавност је одавно упозната да шеф посланичког клуба СНП-а Александар Дамјановић подржава протесте као потпуно легитиман политички притисак на аутократску власт. Ово је још један од доказа да су остаци СНП-а дубоко располућени на опозиционо крило и на режимско којем очигледно припада и Ковачевић, као и да у СНП не постоји консензус око даље опозиционе или позиционе профилације ове партије па самим тим ни око протеста“, наводи се у даљем саопштењу. 

У ДФ-у сматрају да се послије раскола СДП-а, изгубила легитимност Владе Мила Ђукановића, и да све иде ка новим изборима. Међутм, само избори нису рјешење, јер у ДФ сматрају да не би имали легитимност, с обзиром да би били у режији АНБ-а, полиције, мафије, тајкуна…

,,Неспорно је да након раскола у СДП, Влада Мила Ђукановића нема легитимитет и да би било крајње неодговорно да било која опозициона партија учествује у трансакцијама са ДПС које би довеле до ванредних избора које би опет организовала Влада, АНБ, полиција, тајкуни, мафија и који би поново били покрадени по познатом рецепту из афере Снимак.

На сву срећу организовање и исход протеста, свакако неће зависити од Спасоја Ковачевића и сличних њему, а нити од њихових наручених „експертиза“ кроз које се само додатно легитимишу и то до краја. Посебно је фрапантна иритираност Ковачевића што није детаљно упознат са плановима реализације протеста чији степен се једино може поредити са бригом шефа режима, који би да, изгледа по навици,унапријед буде упознат са намјерама својих политичких противника“.

У Фронту су сигурни да ће током протеста, имати раме уз раме и присталице СНП-а, и да је сам Ковачевић тога свјестан.

,,Демократски Фронт добронамјерно и са посебним задовољством открива једну тајну које је Ковачевић итекако свјестан, чланови и симпатизери СНП-а неће послушати Ковачевића и њему сличне, него ће се наћи гдје им је увијек и било мјесто, раме уз раме са храбрим, одважним и поштеним грађанима Црне Горе који имају снаге да се изборе за промјене“, закључују у ДФ-у.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ha ha ha odlican tekst svaka cas puna podrska.Pa to vise i malo dijete zna da snp pred svaku vaznu odluku opozicije unosi razdor i nepovjerenje a po cijem nalogu zna se .Na divnu srecu vise ih niko ne smatra za ozbiljno pa neka samo kevcu.

  2. 0
    0

    SNP ponovo ima dvije struje, Milićeva koja je produzena ruka DPS-a i Damjanovic i Scekic koji podrzavaju proteste. Bečić je napustio SNP, a i on je bio struja koja naginje DPS.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here