Насловна Друштво ДФ позива чланство да помогне у гашењу пожара: Нигдје НАТО авиона да...

ДФ позива чланство да помогне у гашењу пожара: Нигдје НАТО авиона да помогну „савезницима“

7
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт позива своје чланство и присталице да, на сваком мјесту, гдје год могу, помогну у гашењу пожара који су захватили Црну Гору.

„Ова тешка ситуација је још једном показала да је власт неспремна и неспособна за овакве непогоде и да нема капацитета да одговори на овакве изазове“, наводи се у саопштењу које потписује шеф Клуба посланика ДФ-а, Милутин Ђукановић, и додаје да је власт обманула грађане обећањима да ће НАТО прискочити у помоћ Црној Гори у случају оваквих и сличних ситуација.

„Свједоци смо да у овим тешким тренуцима за Црну Гору грађани једино могу да се ослоне једни на друге, јер слабо опремљене и малобројне ватрогасне јединице су већ на ивици издржљивости. Већ на првом већем испиту пала је у воду она велика прича о томе како ће Црна Гора бити ‘равноправна за столом’ у Бриселу – НАТО је једноставно оставио на цједилу свог ‘савезника’, земљу која је ‘пуноправна’ чланица“, оцјењују у овом савезу.

Једини авиони НАТО које ће Црна Гора видјети били они који су нас убијали ’99.

Према процјени ДФ-а, ова ситуација нас враћа на оне велике поплаве које су прије неколико година погодиле Црну Гору, а од НАТО-а је тада стигла помоћ у виду 17 пари десних чизама.

„Тако и данас, нигдје НАТО авиона да гасе пожаре, нигдје тих чувених војних трупа да учествују у спасавању људских живота и имовине. Очигледно је да ће једини авиони НАТО које је видјела Црна Гора бити они који су убијали наш народ 1999. године“, кажу у ДФ-у.

Истичу да, умјесто да све капацитете усмјере на гашење пожара и санирање катастрофе, марионетска власт и данас срамно цвили и прича о инвестицијама које ће доћи са учлањењем у НАТО, што је тешка неистина.

„Колико су земље НАТО заинтересоване за Црну Гору показује се сада кад су у питању животи људи. Ми смо упозоравали на ово, јер нам је било јасно зашто НАТО инсистира на чланству Црне Горе – не да би јој помогли, него да би је користили у својим геополитичким обрачунима“, наводи се у саопштењу ДФ, и додаје:

„Вриједи подсјетити да су руски авиони прије неколико година учествовали у помоћи Црној Гори када је такође била угрожена од пожара. Не очекујемо да било који министар поднесе оставку због промашаја који су направљени, јер се ради о влади која је не само неодговорна, већ је показала да презире свој народ“, наводе они, поручујући још једном чланству и присталицама ДФ-а да помогну у гашењу пожара гдје год могу.

„На терену су и посланици и функционери ДФ-а, и неопходно је учинити све да се заштите људски животи и њихова имовина“, закључује Милутин Ђукановић.

ПОДИЈЕЛИ

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Не треба се чудити што се тиче Натоа, будући да његова мисија није да гаси, већ да пали пожаре свуда по свијету.

 2. 0
  0

  Neka vam braca albanci , hrvati i bosnjaci priteknu u pomoc oni vas i odrzavaju na vlast . Da niste uveli sankcije tamo nekoj RUSIJI sad bi svi pozari vec bili ugaseni . Zaboravih a dje vam je sad NATO , pominjali ste humanitarnu i svaku drugu pomoc .Mi u Ceklicima nemamo vodovod pa nemamo sa cim gasit vatru . Javi se Milo iz Dubajija ka da bi pomoga .

 3. 0
  0

  Мандићу, да се није заждила која хидроелектрана Ђукановића? Гаси ли Бајун са чичом и тајом?
  Сједи блеферу. Срби ће гасити само своје, а НАТО савезници нека гасе тамо њихово.

 4. 0
  0

  Juče sam čuo ipak najzanimljiviji komentar na ovu temu! Naime, lokalna aktivistkinja DPS koja „pozajmljuje“ pare od ljudi, a onda ih denuncira vlastima kako pozajmljeni novac ne bi vraćala, izjavi kako „sve ovo zapališe Srbi, Rusi i domaći izdajnici ne bi li uništili našu inače sjajnu turističku sezonu, a naša vlast se herojski bori protiv tih neprijatelja“! Vjerovali ili ne, to je rečeno!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here