Насловна Насловна ДФ организује анти-НАТО протест на Цетињу, Бечић и Демос не долазе

ДФ организује анти-НАТО протест на Цетињу, Бечић и Демос не долазе

7
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт организоваће наредног петка протест на Цетињу, поводом сједнице крњег црногорског парламента на којој је најављено доношење одлуке о уласку у НАТО.

Демократска Црна Гора и Демос неће учествовати на анти-НАТО протестима које ДФ најавио за 28. април.

Челници Фронта упутиће званичан позив осталим опозиционим партијама, које траже расписивање референдума о НАТО-у, да дођу на  протесте.

До сада се остатак опозиције само декларативно бавио питањем НАТО-а, остављајући нама да преузмемо сав терет. Сада очекујемо да на Цетиње дођу сви њихови посланици и придуже нам се, и сваки изостанак или евентуално слање само партијских активиста сматраћемо издајом. Вријеме је да се јасно покаже ко је против тога да се о НАТО-у  одлучује у Скупштини”, казао је један од саговорника “Вијести”.

Lekic Becic Rakcevic 024 ДФ организује анти НАТО протест на Цетињу, Бечић и Демос не долазеИз Демократске Црне Горе казали су да неће доћи на Цетиње, већ ће организовати протесне скупове у Котору и Херцег Новом. Из Демоса су поручили да неће учествовати на једнопартијским манифестацијама, док су из Социјалистичке народне партије  казали да ће “увијек бити са народом”.

Демократски фронт је анти-НАТО протесте најавио за 28. април, када би  црногорски парламент требало да потврди Сјеверноатлантски  уговор којим Црна Гора и званично потврђује да постаје дио алијансе. Предсједник Скупштине Иван Брајовић одлучио је да се сједница због свечаног карактера  одржи на Цетињу.

Slaven Radunovic ДФ организује анти НАТО протест на Цетињу, Бечић и Демос не долазеИстичући да ће то отежати организацију скупа, један од саговорника “Вијести” рекао је да у Фронту још разматрају могуће сценарије. “Битно је да дођемо у што већем броју и покажемо да се одлука о учлањењу не може донијети без консултације са грађанима. Због тога је долазак на скуп историјска обавеза  за опозицију”, казао је он.

Функционер ДФ-а Славен Радуновић рекао је да је сједница заказана на Цетињу како би што мање грађана дошло на протесте.

То је компилковано, прво што је Цетиње иначе врло лоше саобраћајно повезано са остатком Црне Горе, нарочито у односу на сјевер, али посебно сада када су затворени тунели, путеви. Мислим, све је то неко радио са намјером. Да се побјегне од овог трга у Подгорици, јер је ДФ заказао протесте за сваки дан сљедеће недјеље, да се не би десило да немамо заказан протест”, казао је Радуновић.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Evo vam konacno BECIC ko je i sta je.Prevaranti i nato sluge nevidjenih razmjera.O lekicu jednom rijecju propao politicar i stranka mu se raspada.

 2. 0
  0

  НАТО тема није ствар страначких препуцавања. Ако један Мишко може да каже ( а то је до сада перфидно, кукавички и издајнички скривано ) да је то уговор на 20 година и да после тога треба питати Америку за излазак, то значи да Црна Гора добровољно, због Мишка, и Маровићевих сабораца иде у Ропство. Наша дјеца и дјеца наше дјеце ће живјети у дужничком и правом ропству. Ко то не види тај није одмакао од обора за свиње. Ко то говори да у Црној Гори живи слободарски народ ???

 3. 0
  0

  Ови није борба против натоа него против антихриста ко год је за нато он је за антихриста!

 4. 0
  0

  Svaki protest protiv Natoa je dobrodoasao,ko god da je dosao ,ko nije vidjet ce narod,ne treba nikoga prozivati,ne treba se time baviti,jer ispada da se miting organizuje radi njih a ne radi Nato pakta.zato slozno bez podjela i prozivki.
  Dolje Nato! Zivjela Sloboda!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here