Насловна Насловна ДФ: Опозициони гласачи желе заједништво и конкретне антирежимске акције

ДФ: Опозициони гласачи желе заједништво и конкретне антирежимске акције

4
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт оцјењује да за опозицију данас нема ништа важније од тога да пронађе начин и методе заједничког дјеловања и да конкретним акцијама ради на смјени актуелног режима – саопштено је из ДФ-а, уз напомену да је очигледно већи дио опозиције свјестан да атмосфера каква данас влада у опозицији директно иде на руку режиму, да бојкот парламента сам по себи није довољан да се оствари политички циљ, већ да се мора урадити и више.

„Зато је ДФ изашао са јавним позивом и предлогом за превазилажење такве ситуације и разрешење дубоке политичке кризе у ЦГ. Охрабрује чињеница да одговорни људи Демоса, УРЕ, као и посланик СНП-а, ову нашу иницијативу препознају као позитивну и такође сматрају да опозиција треба да ради заједно, што ДФ снажно поздравља“, поручују из овог савеза.

Према њиховим ријечима, предлог платформе је да „станемо иза једног нестраначког кандидата, да на локалним изборима опозиција наступи са једном листом и да се снажном ванпарламентарном активношћу изборимо за одржавање ванредних парламентарних избора истовремено са предсједничким, и на којима би опозиција наступила у једној колони и на једној листи“.

„Сматрамо да је за заједнички рад неопходна добра атмосфера и да будемо отворени за друге предлоге, а јучерашње изјаве смо управо схватили као поруке заједништва и сарадње“, наглашавају они.

Међутим, оне друге опозиционе странке, како су навели из ДФ-а, чији су поједини функционери истог дана жељели негативно да одговоре на предлог о јединству опозиције, позивају да озбиљно, у страначким органима и без уношења вишка емоција, изанализирају предлог и донесу одлуку коју желе опозициони гласачи – одлуку заједништва и конкретне антирежимске акције.

ДФ: Нервозни и режим, и његови медији

„Да је наша иницијатива исправна потврђује нервозно понашање режима, заробљених институција, а нарочито медија. Али, не забрињава нас и потпуно је природно да режимски медији воде снажну кампању против инцијатива ДФ-а јер то им је посао, и за то су плаћени од стране режима. Међутим, брине нас скандалозно понашање једне до скоро опозиционе дневне новине која на све могуће начине покушава да уништи идеју обједињавања опозиције, не желећи чак ни да објави позитивне одговоре опозиционих структура и посланика на иницијативу ДФ-а, инсистирајући само на негативним тоновима“, истичу у ДФ-у и додају да се наведени медији тиме директно сврставају уз режим, а такво понашање све више препознају и опозициони гласачи који својим новцем финансирају сваки наредни излазак те новине.

„Ако се и даље настави таква политика овога медија, онда би било коректно да се на мјесто уредника обавезно врати ‘медијски Килибарда’ Мили Прелевић, јер је он први кренуо тим путем. Не помињемо случајно дјеловање те дневне новине, јер смо сигурни да би једна значајна опозициона структура вјероватно другачије резоновала да на њу не утичу појединци из ове новине, чија намјере немају никакве везе са опозиционом борбом за смјену режима. Чак су и акције тога медија у задњих пар година директно усмјерене на разбијање јединства опозиције и опозиционих странака, а једино у чему су доследни они који руководе тим активностима је да су досад издали сваког савезника и екипу у опозицији са којом су радили, па ни ова актуелна веза неће дуго трајати“, наводе они.

ДФ оцјењује да је њихова иницијатива најкраћи и најбољи пут ка обједињавању опозиције, али су, како кажу, свакако спремни да прихвате и друге предлоге, јер сада је „најважније да разговарамо и да се договоримо, што, уосталом, од свих нас траже опозициони гласачи“.

„Идеја заједничког дјеловања опозиције и конкретне антирежимске акције тешко да може имати алтернативу у ситуацији у којој се налази Црна Гора под режимом Душка Марковића и Мила Ђукановића“, закључују они.

  • КЉУЧНЕ РИЈЕЧИ
  • дф
ПОДИЈЕЛИ

4 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here