Насловна Насловна ДФ: Нека се браћа по корупцији сами договоре о тужиоцу

ДФ: Нека се браћа по корупцији сами договоре о тужиоцу

0
ПОДИЈЕЛИ

Сага о избору Врховног државног тужиоца, окончана гласовима Милићевих социјалиста, сада је добила своје „друго полувријеме“ надгорњавањем око усвајања Предлога закона о специјалном државном тужилаштву. Предлог виси о концу, јер  ДПС за сада не пристаје да врховни државни тужилац Ивица Станковић предлаже Тужилачком савјету специјалног тужиоца. Његов мањи коалициони партнер СДП се залаже управо за тај предлог. 

Ivica Stankovic

Иако партије још нијесу утврдиле коначне ставове, посланици Демократског фронта највјероватније неће гласати или ће бити уздржани о закону, док за сада једино СДП и Позитивна (13 посланика) подржавају захтјев Станковића да он предлаже специјалног.

За усвајање закона је потребна апсолутна већина, односно 41 посланик. ДПС са мањинским партијама има 37, па му за подршку треба још четири посланика. Посланички клуб СНП-а је подржао избор Станковића, па није искључено ни да дио те партије стане на страну СДП-а, Позитивне и Станковића.

ДФ најављује да ће остати по страни приликом гласања о предлогу  Закону о специјалном тужилаштву. 

 

Они сматрају да је спорење око начина избора ВДТ-а –  разрачунавање ДПС-а и СДП-а. Члан Одбора за политички систем Славен Радуновић рекао је да ће колегама сугерисати да се не мијешају у то.

Slaven Radunović1

 

Посланик ПЗП-а Вељко Васиљевић, такође, је поручио да не желе “амандманску представу”: “Нека се браћа по корупцији сами договоре,”.

Владислав Бојовић (ДНП), тумачи чињеницу да предсједник Одбора за политички систем Рифат Растодер (СДП) није заказао сједницу за ову седмицу на којој је требало расправљати о амандманима.

То указује да разлог одлагања пленарне сједнице не лежи у потреби за додатним читањем и анализом закона, већ су они много дубљи и тичу се, с једне стране, сада већ евидентног сукоба Марковића и Станковића, а онда и већ виђене борбе за приватизацију тужилаштва између СДП-а и ДПС-а”, рекао је он “Вијестима”.

Радуновић; Нова никад не ради за ДПС

“Они који су одлучили да сарађују са ДПС-ом за то треба да сносе одговорност, а не да или ми спасавамо а да они изигравају „дон кихоте“. Мој политички рад и Нова до сада ничим нијесу помагали ДПС-рекао је Славен Радуновић на питање да ли оваквом одлуком иду на руку ДПС-у. Он је додао да о томе размишљају и тиме калкулишу “они који су до сада ускакали и помагали ДПС”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here