Насловна Политика ДФ: На Станковићу је одговорност – или суспензија Катнића, или хаос приватне...

ДФ: На Станковићу је одговорност – или суспензија Катнића, или хаос приватне државе

2
ПОДИЈЕЛИ

Кампања Ђукановића, вођена личном мржњом према ДФ-у и паничним страхом од промјена на свјетској сцени након инаугурације Доналда Трампа и нормализације односа САД и Русије, а која се води преко јавног сервиса РТЦГ, Побједе, Портала Аналитике, Дневних Новина, представља најопасније угрожавање грађанског мира и стабилности земље, навело је Предсједништво Демократског фронта у данашњем саопштењу.

Они су истакли да свако ко буде пратио Ђукановића у противуставним и незаконитим активностима, преузеће сваку одговорност за хаос у земљи који је неминовна последица укидања устава, закона и основних људских права.

Зато је, како су саопштили, одговорност ВДТ Ивице Станковића, данас, највећа и на њему је избор – поштовање устава и правног поретка, или хаос приватне државе и сукоба у који нас гурају Ђукановић и Катнић.

Миливоје Катнић, специјални тужилац диктатора Ђукановића, наставља да злоупотребљава своју функцију и дестабилизује земљу, монтирањем лажних свједока сарадника који за новац, прихватају срамну улогу и прихватају бесмислене и лажне изјаве које је већ унапријед написао Катнић. Долазак још једног плаћеника режима, који према инструкцијама Катнића, прихвата већ припремљену изјаву, којом треба да лажно оптужи лидере ДФ, јесте нови момент, који пред врховног државног тужиоца Ивицу Станковића поставља озбиљну дилему: да ли државно тужилаштво функционуише по уставу, или је Катнић постао тужилац Ђукановића и других приватних лица која због својих политичких и личних интереса брутално злоупотребљавају тужилаштво, користећи га у елиминиацији политичких противника“, наводи се у саопштењу.

Према њиховим ријечима, Катнић очигледно поступа по инструкцијама грађанина Ђукановића, који нема никакава уставна ни законска овлашћења да утиче на рад тужилаштва, „што наводи на сумњу да је Ђукановић преко Катнића, извршио државни удар и управља Специјланим тужилаштвом, према својим, интересима“.

Предсједнштво ДФ-а са жаљењем констатује да криминална организација на власти не поштује ни ове благе дане и настављају харангу против ДФ-а.

„Упорност Катнића да оптужи лидере ДФ-а за лажни државни удар који је, управо он извео, по налогу Ђукановића, доводи земљу у озбиљну кризу и може довести до нестабилности и хаоса. Предсједништво ДФ позива ВДТ Ивицу Станковића да одмах суспендује Миливоја Катнића, који дјелује ванинституционално и који за своје противуставно и незаконито дјеловање не одговара никоме, а посебно не ВДТ који му је надређени“, истакнуто је у саопштењу ДФ-а.

Како кажу, грађанин Ђукановић свакоднвено преко свога курира, министра правде Зорана Пажина, преноси инструкције Катнићу, који има задатак да, на правди Бога, похапси лидере и забрани рад ДФ.

„Предсједништво ДФ позива ВДТ Станковића да одмах прекине вануставно и криминално дјеловање свог подређеног Миливоја Катнића, које може довести до дестабилизације Црне Горе и катастрофе са несагледивим последицама. Његово ћутање и непоступање по Уставу и закону ће бити јасан знак да је уставни и правни поредак у Црној Гори погажен од стране Ђукановића и његове криминалне групе и да устав и закони не важе“, наведено је у саопштењу.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here