Насловна Издвојено ДФ: На случају ДФ-а ће читава криминална хоботница која је заробила Црну...

ДФ: На случају ДФ-а ће читава криминална хоботница која је заробила Црну Гору бити разбијена

6
ПОДИЈЕЛИ

Оптужним предлогом Основног државног тужилаштва против посланика ДФ-а наставља се континуирани институционални прогон лидера и чланова ДФ-а који спроводе острашћени појединци у тужилаштву, по налогу дубоко фрустрираног и у мржњи огрезлог Миливоја Катнића, саопштили су данас из највеће опозиционе групације. Они су нагласили да је управо прогон ДФ-а разобличио сву трулеж и бескрупуилозност система у Црној Гори али и истакли да ће управо на случају ДФ-а читава криминална хоботница која је заробила Црну Гору бити разбијена.

„Након што је, у саучесништву са крњим Парламентом, брутално прекршио све правне норме, од Устава Црне Горе до Пословника Скупштине, бранилац тековина свог политичког гуруа Ђукановића и огледало тужне црногорске збиље, наставља да извргава руглу једну од најзначајнијих институција у држави, у жељи да отклони све препреке несметаној владавини свог принципала.

Поред јавног срамоћења себе и правне професије чији је репрезент, овај тамничар црногорског тужилаштва јасно потврђује да страх од ДФ-а, као најистрајнијег и најнепоколебљивијег политичког субјекта у борби против криминалног режима, добија неслућене размјере у редовима хаотичног и све подјељенијег табора ДПС-а. А да је паника захватила читаво режимско ткиво говоре и све комичнији и правно неутемељени акти тужилаштва против челника ДФ-а којима готово свакодневно бомбардују јавност, док истински криминалци несметано уживају благодети на рачун грађана,“ истакли су из ДФ-а.

Свака истина саопштена „право у брк“ представља панику послушницима ДПС-а

„Посебан куриозитет представљају наводи Катнићевог тужилаштва, у маниру јефтиног политиканта, да су посланици ДФ-а својим поступањем реметили јавни ред и мир, угрозивши спокојство и изазивајући узнемиреност оштећених и грађана који су се налазили у Скупштини. Очигледно да се отуђеност и вјеровање у лажи које грађанима свакодневно пласирају толико урезало у биће сваког од функционера и послушника ДПС-а, да свака истина саопштена ‘право у брк’ представља панику и урушава спокојство које су лојални појединци деценијама пажљиво градили лажима, лоповлуком и злоупотребама сваке врсте,“ казали су из ДФ-а и нагласили:

„Навикнути на несметана иживљавања и манипулације, поборници Милове ‘демократије’, нису очекивали одлучан и бескомпромисан одговор ДФ-а, па отуда не чуди забринутост тужилаштва за душевни мир њихових саучесника у монтираном процесу који мјесецима координисано спроводе против лидера најјачег опозиционог савеза.

Сагласно томе, острашћени појединци у тужилаштву не презају да грубо злоупотребљавају право и служе се двоструким аршинима у поступању и квалификацијама, нарочито кад се ради о бахаћењу и демонстрирању силе од стране функционера ДПС-а који се искључиво гоне прекршајно, док су за посланике опозиције и грађане који не дијеле ДПС вриједности резервисане искључиво одредбе из Кривичног законика. Довољно је само осврнути се на физички насртај некадашњег градоначелника, у народу познатог као ‘каубој са Марезе’, Миомира Мугоше на уредника ‘Вијести’ Михаила Јововића, који је завршио на операционом столу, и фоторепортера Бориса Пејовића. За ово ‘пригодно упозорење’ непослушним новинарима, Мугоша је прекршајно кажњен са читавих 400 евра.

Такође, брутално пребијање момка од стране четворице младића почетком августа у сред дана на плажи у Херцег Новом, за тужилаштво представља само прекршај, док се сасипање истине у лице посланицима ДПС-а без икаквог физичког контакта квалификује као насилничко понашање које захтијева кривично гоњење.

Овим тужилаштво наставља јасно да ставља до знања да ће у одабиру подобних и неподобних маневрисати законима и правним принципима по сопственом нахођењу, стварајући све опаснију климу владавине тужилачко-судског правног насиља и правног хаоса који може имати неописиве последице за читаво друштво.“

Прогон ДФ-а разобличио сву трулеж и бескрупулозност система у Црној Гори

„Ипак, у сваком злу постоји понешто добро, па је тако управо прогон ДФ-а и покретање свих врста поступака које савремено право познаје, разобличило сву трулеж и бескрупулозност система у Црној Гори. И управо ће на случају ДФ-а читава криминална хоботница која је заробила Црну Гору бити разбијена,“ напоменули су Демократског фронта и истакли:

„Талас корјенитих промјена који је отпочео величанственим отпором народа и ДФ-а 2015. године ништа не може зауставити, па ни посезање режимских послушника за најогавнијим средствима попут ‘државног удара’ и правног насиља против свих самосвјесних грађана и истинских опозиционара.

Зато поручујемо тужилаштву да, упркос невиђеним напорима у прогону и демонстрирању нескривене мржње према ДФ-у, никаквим силама неће моћи да сачува душевни мир себи и својим штићеницима. На нашој страни су народ, истина, храброст, истрајност и правда, а једино што ви имате су обмана и превара. Издржали смо три деценије, издржаћемо и све што слиједи до коначног и трајног ослобођења Црне Горе.“

 

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Или ћемо да се боримо или нас неће бити. Или ће да се изборимо са ДФ-ом за слободу или ће по први пут у историји нестати слобода сасвим са ових простора, чак и као идеја.

 2. 0
  0

  Da smo bolji narod pa da se ujedinimo. Ovako svako hoće da se neko drugi bori za njega. nešto im ne smeta nesloboda… izgubili smo i instinkt. Bravo DF, ti se jedini boriš za sve nas. A trebalo bi drugačije, da DF samo pogura ono što bi prirodno trebalo da postoji u nama: borba za slobodu

 3. 0
  0

  svi govore o demokratiji ,ate „demokratije „nema,nema je ni na zapadu ni na istoku,a najveci krivac je narod koji glasa, i nada se da ce uvijek biti bolje . dobrog nece biti dok god kadija tuzi,kadija sudi

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here