Насловна Насловна ДФ: На провокације Удбе одговориће организована и спремна редарска служба

ДФ: На провокације Удбе одговориће организована и спремна редарска служба

1
ПОДИЈЕЛИ

„Нећемо дозволити режиму да нам репресивним мјерама ускрати наше природно и уставно право да протестујемо против ужасног и неиздрживог стања у земљи“, каже лидер ПзП Небојша Медојевић.
protest pg
Протести Демократског фронта, чији је циљ формирање техничке владе, најављени за 27. септембар у Подгорици, и даље су у жижи интересовања црногорске јавности. У ДФ су у току припреме за окупљање грађана, а планирано је да протести трају све до формирања техничке владе.

У јавности се спекулише и о томе ко ће бити на тим протестима, па се често помиње и име бившег предсједника Црне Горе Момира Булатовића. Извор ВН из ДФ-а, који је желио да остане анониман, каже да се Булатовић помиње као могући „позвани учесник протеста“.

Промјене на улици

„Он је, ипак, симбол протеста. Сјетимо се 1998. године. Успио је да сакупи огромну масу грађана“, каже наш извор.

На другој страни у ДФ-у има и оних који сматрају да Булатовић може бити учесник протеста као сваки други грађанин, али да га неће бити нигдје у организацији.

Момир Булатовић јуче није био спреман да разговара на ту тему. На наше питање да ли га је ко контактирао у вези са септембарским протестима и да ли ће бити на њима Булатовић је рекао да није.

„Не знам о чему говорите и не бих више о томе“, одговорио је Булатовић на питање Викенд новина.

Од протеста 1998. које је предводио Момир Булатовић изласци грађана на улице више никада нијесу били толико озбиљни да би угрозили црногорску власт, а угушени су након насилног покушаја уласка у зграду Владе Црне Горе.

Познато је да је протесте лакше организовати него их завршити. ДФ тврди да ће ићи до краја, до формирања прелазне владе. На питање шта ће се догодити ако се власт оглуши о захтјеве ДФа, лидер ПзП Небојша Медојевић тврди да је скуп у Беранама показао да народ жели промјене и да је спреман да се за њих бори на протестима на улици.

berane 13 jul 1

„ДФ планира мирне и демократске протесте. Једини ко може да изазове инциденте или примијени силу је режим, УДБА и њени криминалци, али их упозоравамо да то не раде јер ћемо имати веома организовану и спремну редарску службу, а и многи грађани који дођу имаће своје телефоне са камерама и све ће се снимати“, каже Медојевић.

Упозорење властима

Он истиче да се ДФ бори за праведан и демократски циљ, а то су фер избори.

Ми немамо потребу за насиљем и инцидентима. Ипак, циљеви наше борбе „слобода и демократија“ су толико велики и важни да нећемо дозволити режиму да нас помјери са простора који припада грађанима и да нам репресивним мјерама ускрати наше природно и уставно право да протестујемо против ужасног и неиздрживог стања у земљи“, каже Медојевић.

И лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић тврди да његова партија не прихвата ниједан други сценарио осим мирних протеста.

„Протест 27. септембра биће миран, ненасилан и демократски и, што се мене и ДНП-а тиче, ниједан други сценарио не долази у обзир“, рекао је медијима недавно Кнежевић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    „Ne znam o cemu govorite i ne bih vise o tome“,
    Momir Bulatovic

    Covjek vam je sve rekao 🙂

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here