Насловна Насловна ДФ: Mудар и јавно одговоран став УРЕ о заједничком кандидату опозиције

ДФ: Mудар и јавно одговоран став УРЕ о заједничком кандидату опозиције

6
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт поздравља мудар и јавно одговоран став УРЕ и њеног лидера Дритана Абазовића, исказан кроз спремност да разговара о заједничком предсједничком кандидату опозиције – саопштено је из ДФ-а, уз напомену да их посебно радује чињеница да је још један број лидера и опозиционих функционера и прије објављивања заједничке платформе подржао идеју о заједничком дјеловању опозиције, посебно у дијелу који се односи на предстојеће локалне и предсједничке изборе.

„Увјерени смо да наша платформа, али и координирано дјеловање свих који то искрено желе, може извршити пресудан притисак на Душка Марковића како би се заједно са предсједничким одржали и ванредни парламентарни избори. Демократски фронт, као најјачи опозициони субјект, има обавезу и одговорност да, поштујући вољу свих опозиционих гласача и јавности, увијек предлаже конкретна и одржива рјешења за заједничко дјеловање“, истичу у ДФ-у.

Овај политички савез подсјећа да је у претходних десет мјесеци био спреман да подржи мањинску Владу остатка опозиције и Бошњачке странке, затим ставио и потпис подршке за мањинску Владу Бошњачке странке.

„Након конституисања Синђине парламентарне већине понудили смо концепт Владе и Парламента у сјенци, као и заједничку организацију протеста који би резултирали одржавањем ванредних парламентарних избора. Без обзира на то што тада у остатку опозиције није постојала спремност да прихвате, или модификују ове предложене моделе заједничког дјеловања, ми у ДФ-у вјерујемо да сложеност политичког тренутка, и изазови који опозицију очекују већ у новембру, морају резултирати конкретним видом сарадње“, саопштили су из ДФ-а.

ДФ: Режимски спин да поједини лидери остатка опозиције чекају Марковићев позив

„Гласине да су поједини лидери остатка опозиције већ имали неформалне контакте са Душком Марковићем, и да чекају његов позив за разговор, оцјењујемо као намјеран режимски спин и покушај да се ДФ-ова понуда о заједничкој опозиционој сарадњи одбије, а остатку опозиције нанесе штета. Без обзира на евидентне политичке разлике, које постоје између ДФ-а и појединих опозиционих субјеката, искључујемо могућност да ће њихови лидери прије постићи договор са Душком Марковићем него са нашим савезом“, наглашавају у Фронту.

Како кажу, поштујући сваки став и предлог који ће додатно афирмисати платформу о заједничком дјеловању опозиције, желе да поруче да је ДФ недјељив, и да иза ове њихове платформе подједнако стоје лидери овог савеза, државни и локални функционери, али, што је најважније, чланство ДФ-а.

„Немамо дилему да чланови и симпатизери остатка опозиције желе заједничко дјеловање опозиције, зато наша понуда и наилази на опште одобравање и подршку свих грађана и опозиционих лидера који истински желе промјене у Црној Гори“, закључује се у саопштењу ДФ-а.

ПОДИЈЕЛИ

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  ДФ се улизује Шербовој усташкој странци јер лидери Фронта не смију да се кандидују и да изађу на црту кандидату најјаче опозиционе странке Бечићу. У страху од нокдауна који би наш Алекса приредио Мандићу или Меду, ДФ жели да се сакрије иза кандидата Друге фамилије (у оптицају окореле усташе Хајдуковић и Кривомозгић).

 2. 0
  0

  Nikog ne glasati
  Jer nemas koga
  Pa da vidimo reakciju
  Nesto ce morat mijenjat
  Realna i jedina ispravna reakcija trenutno
  Ali kakva nam je svijest necemo tog filma gledat sve su prilike

  • 0
   0

   Df sa onima koji hoce promjene, jedino resenje. Sad se vidi ko je ko. Becic i Krivokapic su izgleda u sluzbi dps.a.Nudio je Front razna resenja cak i bosnjacima da sastave vladu bez njih da dokazu da im nije bitna fotelja, ali nista. Sad ce se vidjeti ko je prava opozicija. Demokrate a narocito sdp to ocito nisu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here