Насловна Издвојено ДФ: Мрваљевић да се јавно огради и извини за говор мржње

ДФ: Мрваљевић да се јавно огради и извини за говор мржње

5
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт је критиковао избор Данила Мрваљевића на чело Општинског одбора Демократске Црне Горе на Цетињу, јер је он, наводе у ДФ-у приказивао дискриминаторне ставове према већинској Црној Гори и то преко друштвених мрежа. 

„Избор на челне позиције локалних оргнизација опозиционих партија, особа које су својим јавним наступима и објавама на друштвеним мрежама континуирано показивали дискриминаторске ставове према већинској Црној Гори, сигурно није пут ка изградњи опозиционог јединства, а још мање ка изградњи пријеко потребног међусобног повјерења“, наводи се у непотписаном саопштењу ДФ.

Они тврде да да „није било давно, када је новоизабрани предсједник ОО Демократе Цетиње Данило Мрваљевић преко друштвених мрежа,“ ишкао“ са Цетиња слободне грађане Црне Горе који су дошли да изразе незадовољство због насилног угуравања Црне Горе у НАТО.“

„На тај начин, овај блиски сарадник Алексе Бечића се отворено сврстао у поборнике бомбардовања, јер и после осамнаест година од НАТО агресије отворено шири мржњу тјерајући припаднике српског и црногорског народа који су против НАТО-а са Цетиња, као да Цетиње није Црна Гора. И као што ДФ брани Владимира Јокића, којем узимају црногорско држевљанство, принципијелно примјећујемо да избор Мрваљевића, неће допринијети сардањи ДФ-а са њим и да док се год не одважи, јавно огради и извини за говор мржње од 26. априла 2017 године Демократски фронт неће сарађивати са њим.“, наводе у ДФ.

Они сматрају да из изреченог произилази да је Мрваљевић спреман, „ако му се укаже прилика да тјера и прогони Србе и Црногорце из Црне Горе као што нас је тјерао са Цетиња.“

И таман када се јавност згражава због сазнања о најприземнијим напада и констатација које је одборник Демократа из Котора континуирано упућивао Митрополиту црногорско-приморском, стиже нови шок кроз промовисање на челне позиције људи који су отворено позивали на прогон чојске и сојске Црне Горе. Временски период у којем су настајале ове приземне шкработине није и не може бити алиби за исте, тако да би објашњење како Мрваљевић у априлу није био предсједник ОО Демократе Цетиње било потуно ирелевантно, и понижавајуће јер за овакве несојлуке алиби заправо и не постоји. Суштина је у томе да појединачни случајеви на жалост прерастају у правило и да се од „побједа а не подјела“ стигло до најприземнијих и најогавних пријетњи које откривају стварно лице, и које се не могу загушити и прикрити изостанком става. Исто тако, симптоматично је и то што неко мисли да се у зависности од средине може мијењати и прилагодјавати политика, и да се у исто вријеме у року од два дана може полагати вијенац и фотографисати на спомен чесми невиним жртвама НАТО агресије у Мурини, а са Цетиња позивати на прогон оних који се противе НАТО интеграцијама. То што је неко натовац и дукљанин то је његова ствар, али не може једна прича на Цетињу а друга у Кучима, Пиперима на сјеверу и тако даље, јер је то увреда интелигенције наших грађана, јасан недостатак визије и уџбенички примјер тетурања по политичкој сцени“, закључују у ДФ.

ПОДИЈЕЛИ

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Они сматрају да из изреченог произилази да је Мрваљевић спреман, „ако му се укаже прилика да тјера и прогони Србе и Црногорце из Црне Горе као што нас је тјерао са Цетиња.“

  Sa Cetinja nemaju vise koga tjerati,postigli su sto su htjeli ,i to je neki „uspjeh“,sto se tice iz ostalih karjeva mogu slobodno,jedni se sami iseljavaju na sjever dok za jug nemaju novca da nesto kupe.
  Prema tome nije dovoljno promijeniti ime pa postati demokrat ,taj gard ce jos za dugo narod zaobilazit ,nazalost.
  Sve sto cinite sebi cinite i nikome drugo,brzo cete doci ispod 10 000 stanovnika,koliko je nekda bilo Borackih penzija,e Milosevicu sto si napravi a da si im sao 1000 dao, takvih Srba nebi bilo.
  Zato samo napred dace Bog da vi i Stevo Vucinic bude predsjednik opstine!

 2. 0
  0

  Ovo je najbolji dokaz da je ova više sekta nego partija „pestokupljevina“ svega i svačega i da je Bečić, vrlo perfidno i kvarno, „preveslao“ dio nekadašnjeg članstva SNP i „odvukao“ ih u „montenegrijanstvo“, što bi mogla biti ovdašnja varijanta „drugosrbijanstva“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here