Насловна Насловна ДФ Марковићу: Кад забодете нож у леђа Србији – ви то називате...

ДФ Марковићу: Кад забодете нож у леђа Србији – ви то називате „добрим односима“?

17
ПОДИЈЕЛИ

Марковићев интервју београдском „Новом магазину“ обилује бројним обманама, било да су у питању односи Црне Горе и Србије, значај Пенсове посјете и Самита Јадранске повеље или наводно лидерство Црне Горе на Западном Балкану, навео је Бранко Радуловић, члан пресједништва Демократског фронта у саопштењу за медије.

Демократски фронт сматра да никада нијесу били гори односи Црне Горе и Србије него што су то у последњих двадесет година и данас. Уколико је Марковић мислио на сарадњу криминалаца, криминализоване политичке елите и контраверзних бизнисмена, онда је у праву. „Београд на води“ је акционарско друштво тих структура под капом бјелосвјетских криминалаца.

Марковић и овај режим треба да се стиде највеће издаје коју је Црна Гора направила братском српском народу забијајући им нож у леђа признавањем лажне државе Косово. Били су први када је требало подржати улазак ове наводне државе у Интерпол и УНЕСКО.

Демократски фронт је сво ово вријеме залагао за најближу сарадњу на партнерским основама са Србијом.

Да подсјетимо на неке наше иницијативе о времену и начину изградње аутопута Бар – Београд – Будимпешта, ТНТ мрежи, модернизацији жељезничке пруге Београд – Бар, валоризацији заједничких водотока и изградњи хидроелектрана, научној, образовној и здравственој сарадњи, ништа од тога се није реализовало.

Овој власти, Марковићу и дружини, није приоритетан јавни интерес, већ искључиво лични. Зато данас имамо најгору жељезницу на свијету, прескупу могућу једну траку ауто-пута, немамо нових хидро-електрана, а сарадња која је некад била се заснива само на личним познанствима.

Марковић и дружина су креатори најцрње антисрпске хистерије у Црној Гори, тзв. великоцрногорци и Ђикановићева припејт црногорска свита се одричу свега онога што нас веже са Србима и Јужним Словенима и покушавају да граде неки лажни црногорски генетски и историјски код.

Данас у Црној Гори Срби су грађани другог реда, етикетирани, прогоњени, дискриминисани, затварани и осуђивани без икакве кривице.

Марковићу, треба да знаш да је Црна Гора држава свих њених грађана и да ово што ви радите подсјећа на срамне периоде који су се дешавали на овом балканском простору и које су неки прослављали ових дана. Црна Гора не смије да ради тако нешто. Услов свих услова је да вас такве смијенимо и да изградимо државу свих нас.

Посјета Пенса Црној Гори и тзв. Самит Јадранске повеље се не може другачије назвати, но обичном фарсом и то не само због бројних бламажа које нам приредио Марковић и тзв. састанка Пенса са тзв. грађанском опозицијом, већ због главног разлога његове посјете. Наиме, посјете Пенса овом дијелу свијета су биле искључиво с циљем да би пласирао поруке према Русији.

Из Подгорице је поручио Русији, хладно-ратовиским вокабуларом, да је хтјела на силу да црта нове границе, да је настојала да дестабилизује регион, одвоји Западни Балкан од Европе, те да су московски агенти покушали да поремете изборе и чак убију тадашњег премијера Ђукановића и спријече улазак Црне Горе у НАТО савез.

Господине Пенс, чак и од вас и од америчке вишедеценијске агресорске и непринципијелне спољне политике, премного је. Онај ко је прекрајао спољне границе у свијету били су НАТО и САД, почев од Кореје до Сирије. Велики утицај САД-а био је и на прекрајање граница бивше нам лијепе државе СФРЈ. Зато су ваши предједници добили велике бисте и споменике и на Косову и у Босни и Херцеговини.

Хвалећи садашње тзв. нове лидере у региону заборављајући њихову прошлост и затварајући очи пред тешком збиљом у којој се налазе грађани, мање више, свих земаља Западног Балкана, покушавате да створите марионетске режиме вама и вашој политици. Господине Пенс, што се тиче Црне Горе ускоро ће доћи вријеме када ће нова црногорска власт уважавати само демократске принципе и неће бити експозитура империјалистичких сила, већ искључиво црногорска, окренута Европској Унији на новим демократским принципима.

Демократски фронт се увијек залагао и залагаће се за сарадњу земаља Западног Балкана, са самитима и конференцијама који су одржани у Берлину, Бечу, Паризу и Трсту давно је требало почети за добро и Европске уније и земаља Западног Балкана.

Констатација Марковића да је Црна Гора лидер на Западном Балкану је сувишно коментаристи. Каква је уистину Црна Гора, а какав је и Балкан, најбоље показују објективне бројке о стању и трендовима и егзодус највиталнијих и најумнијих.

Демократски фронт још једном истиче да је све у истинској алтернативи, њеној мисији, њеној снази и њеним рјешењима. Црној Гори је потребно конкретно чињење, паметна храброст, радикалне промјене, оптимална рјешења и прави неимари. Све остало су губитничке варијације. Демократски фронт наставља још јаче тим путем, налази се у саопштењу Предсједништва ДФ-а 10.8.2017.

17 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Једно од најбољих саопштења у задње вријеме. То је и више од саопштења. Каква може уопште бити прича о каквој политици и слично, кад државу води мафија. Црна Гора је признала лажну творевину Косово. Од Бранковића до јутрос, то је, истовремено, дно издаје.
  На крају сваког зла, остаће да стоји ЦГ.

 2. 0
  0

  A KAD JE SRBIJA ZABIJALA NOŽ CRNOJ GORI I U LEĐA I U PRSA – ŠTO I DALJE RADI , KAKO TO TUMAČITE FRONTOVCI? PO VAMA SRBIJA MOŽE SVAKOME A NJOJ NE MOŽE NIKO!
  E PA JEDNOM I ZA VAZDA TOGA NEĆE VIŠE BITI!

  • 0
   0

   Не причај глупости,у Србији је исто антисрбска власт као и у Цг: Ломпар, Дух самопорицања, стр 194.

   Ако занемаримо околности да је 12.5.1941.г., у ОКУПАЦИОНИМ УСЛОВИМА, ПОЧЕЛО ШТАМПАЊЕ ИТАЛИЈАНСКО-ЦРНОГОРСКОГ РЕЧНИКА, који би требало да омогући сазнање о томе „како се говори, чита и пише италијански и црногорски“ (ЗЕТА,бр.20.,12.5.1941.), онда политичко порекло цг језика можемо потражити у титоистичком стању јавне свести, које је репрезентативно огласио врховни хр комуниста Владимир Бакарић…

   Бакарић: До сада смо сви ми знали да Црногорци говоре српски, међутим, показује се да говоре црногорски. (Самоуправљање..Марксистичка мисао,Бгд,1-78,1978,184.)

   Када је Србима у Хрватској уставно наметнуто да говоре хрватским књижевним језиком, ОДЈЕДНОМ ЈЕ ИСКРСЛА СВИЈЕСТ О ЦГ ЈЕЗИКУ… То је генеза политичког става о цг језику.

   +++

   195. председник Србије: што се тиче Србије, сви који говоре цг језиком имају права да уче тај језик и да га уче у школама.

   Председник Србије, дакле, штити право непостојећег цг јеуика у Србији, све до његовог озваничења у Малом Иђошу, АЛИ НИШТА НЕ ЧИНИ ДА СЕ ОСТВАРИ ПРАВО НА УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ЦГ, у ситуацији када број Срба у ЦГ неупоредиво премаша број Цгца у Србији и у ситуацији када се највећи број грађана ЦГ на попису ст 2011.г. изјаснило ДА ГОВОРИ СРПСКИМ ЈЕЗИКОМ. Универзална права, дакле ДЕКЛАРАТИВНО ВАЖЕ за све људе, али ПРАКТИЧНО не обухватају српски народ и његов језик. То је титоистичка традиција српске државне политике. Да ли је онда чудно што нам је са те адресе наметнута резолуција о Сребреници?… Све се то догађа због тога што смо се ПОТПУНО ПРЕДАЛИ ПРОЦЕСИМА ДЕНАЦИОНАЛИЗАЦИЈЕ… Сва та питања су код нас ТАБУИЗИРАНА. Суочени смо са ОДНАРОЂАВАЊЕМ: уз мук српске интелектуалне и политичке елите…То није први пут у нас…

 3. 0
  0

  Profesore sve si tacno rekao . Na njih se niko normalni ( iz Srbije posle svega ucinjenog ) ne bi okrenuo .Takvih lazova majka nije radjala . Odnosi ( po njima ) sa Srbijom nikad bolji , a ovamo SRBIMA u CG sve uskraceno od jezika , cirilice , zastave , ucjena na poslu pred izbore , dvojnog drzavljanstva itd . Kod nas u CG sve cvjeta narod srecan zadovoljan , zivi odlicno , bogati smo svi imaju mobilne telefone . A CRNO JE DA CRNJE NEMOZE BIT …..

 4. 0
  0

  Kosta, Ptrahinja, „Allahu Ekber“! Zaista se mora biti teško poremećena osoba pa da volite Haradinaja, Tačija, vehabije, ISIL i ostale zlikovce i teroriste od kojih se zgražava i većina pristojnog muslimanskog stanovništva, ali ne i ovdašnji šovinisti i fanatici!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here