Насловна Политика ДФ: Кривична пријава против Љуиђа Шкреље и Ивана Брајовића

ДФ: Кривична пријава против Љуиђа Шкреље и Ивана Брајовића

3
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт ће поднијети кривичну пријаву против Љуиђа Шкреље и Ивана Брајовића јер су, као предсједник Административног одбора и предсједник Скупштине Црне Горе, грубо злоупотријебили службени положај и Скупштина је на основу њиховог поступања, супротно Уставу, закону и Пословником о раду, донијела одлуку о укидању имунитета лидерима ДФ-а, Милану Кнежевићу и Андрији Мандићу – наводи се у саопштењу Демократског фронта.

Како су истакли, захтјев за давање одобрења за покретање кривичног поступка и одређивање притвора, формално-правно није могао бити поднесен од стране Тужилаштва јер захтјев за одређивање притвора може само да поднесе судска инстанца. Додају да је Брајовић, коме је тај захтјев упућен морао знати да тиме крши Устав и Скупштини прослеђује правно неутемељен захтјев, чиме је отпочео процедуру правно ништавног одобрења за кривично гоњење.

„Очигледно је да се Брајовић тиме у потпуности ставио на услузи у спровођењу политичког а не правног процеса који се води против лидера ДФ-а, који иначе нема нити једно правно утемељење нити било какав материјални доказ“, кажу они.

Ivan Brajovic 409x300 ДФ: Кривична пријава против Љуиђа Шкреље и Ивана Брајовића

Након што је Шкреља, као предсједник Административног одбора, а сходно надлежностима које овај одбор има, узео у разматрање такав захтјев, дошло је до бруталног кршења свих правних процедура, оцјењују у ДФ-у.

„Као предсједник надлежног радног тијела које је требало да расправи о овом захтјеву и упути Скупштини Извјештај са предлогом поводом овог случаја, Шкреља је извршио више кривичних дјела јер је у првобитном извјештају назначио да се против Мандића и Кнежевића укида имунитет због кривичних дјела која се стављају на терет Широкову и Попову, чиме је овај извјештај правно ништаван. У каснијем измијењеном извјештају, Шкреља који је као предсједник одбора, сам направио други извјештај у којем су набројана друга кривична дјела због чијег се наводног извршења тражи укидање имунитета и доставио га Скупштини“, истакнуто је у саопштењу.

Из ДФ-а додају да наведено представља „заиста један правни преседан и грубо кршења свих правних правила и процедура“. Како кажу, постојање два извјештаја, која су контрадикторни, показује да се ради о незаконитом и кривичном поступању Шкреље који је злоупотријебио свој службени положај.

Poslanik DPS a Luidj Skrelja 384x409 ДФ: Кривична пријава против Љуиђа Шкреље и Ивана Брајовића

„Након низа нерегуларности, Брајовић као предсједник Скупштине, опет мимо процедуре, а на захтјев 28 посланика који су тражили ванредно засиједање, потпуно нерегуларно заказује хитну сједницу како би се што брже остварио паклени наум да се лидери ДФ-а незаконито лише слободе. Брајовић није имао право да закаже ванредну сједницу у овом року, нити на захтјев 28 посланика јер најкраће вријеме за које се ванредна сједница може заказати је 15 дана, а у овом случају би се ушло у термин заказивања редовне сједнице Скупштине која почиње 1.ог марта. У мору неправилнсоти, Брајовић након достављања правно ништавног извјештаја заказује и руководи сједницом на којој је изгласано укидање имунитета на основу бројних неправилности који су пратили овај случај. Имајући у виду да је комплетна процедура у Скупштини Црне Горе урађена на основу кршења материјалних и процесних претпоставки, сваки правни лаик ће закључити да нешто што није засновано на правним прописима нема обавезујућу снагу и да је као такво правно ништавно. Одлука о давању имунитета за одобрење за кривично гоњење и одређивање притвора је у крајњем потпуно нелегална. Због чињенице да је таква одлука донијета уз помоћ Брајовића и Шкреље, који су политички извршиоци монтираног процеса против Демократског фронта и да су у циљу тога извршили низ кривичних дјела, у најкраћем могућем року поднијећемо кривичне пријаве против њих и покренути иницијативу пред Уставним судом за поништење одлуке о укидању имунитете“, пише у саопштењу овог политичког савеза.

Они закључују да, свјесни свих ових ствари, није ни чудо што су се посланици који су учествовали у овом срамном чину политичког прогона, погнули главе када су посланици ДФ-а јуче ушли у Скупштину Црне Горе и ставили им до знања да им све ово неће проћи. Потврда тога, како наводе, услиједила је веома брзо а господа Брајовић и Шкреља су и јуче потврдили да је епитет функционера власти који гласи „извршиоци кривичних дјела“, а народнски речено – криминалци, у потпуности оправдан и тачан.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  ДПС-у, односно његовом сценаристи мора се одати велико прзнање. У савршеној уиграности са ВДТ-ом и СДТ-ом и епизодом скидања имунитета превеслали су цјелокупну опозицију да не учествује на изборима у Никшићу, које је ДПС 100% требао да изгуби. Сада му остаје да парама стимулише потребну квоту бирача да се стекне привид знатне излазности и привржености и да са СД-ом подијели мандате. Опозиција опет испаде малоумна, чак хвали Станковића. Ката ће и даље да на кашичицу долива бензин, да ватра опасности не “утрне“. Сапуница улази у своју 28-му годину приказивања, а гледаност и препричавање заплета се не смањују, иако се главни ликови не мијењају.

 2. 0
  0

  „DINASTIJA“ULAZI U 1296 EPIZODU SA PREDPOSTAVKOM JOS. NAJMANJE TOLIKO!PROTESTE ,PROTESTE DO PADA OVE SPRDNJE !SADA JE I ZADNJOJ BUDALI JASNO TO27 GODINA TRAJANJE „DRZAVNIH UDARA“,BOLJE BI BILO RECI“UDARA NA MOZAK“IZBEZUMLJENIH PODANIKA.SAMO PROTESTI I NISTA VISE KAKO VAM JE REKAO GOSPODIN SLAVKO PEROVIC A VI SVE ZABORAVILI MOGU I MORAJU ODUVATI OVAJ SRAMNI REZIM !ZATO SVI SLOZNO NA ULICE ,RAZLOGA JE TOLIKO DA ZAISTA SAMO COVJEK BEZ OCIJU I DUSE MOZE PRECI PREKO OVIH ORGANIZOVANIH KRIMINALNIH RADNJI.AKO OPOZICIJA TO NE ORGANIZUJE ONDA ONA RADI ZA REZIM I PROTIVVOLJE GRADJANA!NIJEDAN IZGOVOR NE MOZE U OVOM TRENUTKU DA ANALIRA OVO SRAMNO VARANJE GRADJANA!PROZOVITE FIJIPA NEJAKOGA DA POD HITNO USTAVI SVE IZBORNE RADNJE U NIKSICU!

 3. 0
  0

  Слажем се са Бјелогорцем. Опозиције и даље реагује емоцијама умјесто разумом на здружену провокацију Катнића, Брајовића и Шкреље. Сад ће ДПС да изврши попис свих присталица опзиције у Никшићу, а то су они који не изађу на изборе. А изаћи ће их, наравно под притиском, толико да ДПС и СД добију гласове више од половине уписаних у бирачки списак. Е сад опозицијо смислите активности да тако не буде.
  И да не заборавим, понашање Кнежевића и Радуловића од почетка протеста наноси опозицији велику штету. Људи који немају самоконтролу нема шта да траже у политици. О томе јасно свједочи пренаглашено инсистирање Предрага Булатовића на јединству опозиције у синоћној емисији код Комненића и јасно дистанцирање Коњевића по том питању.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here