Насловна Политика ДФ: Колаборанти режима ће прихватити унапријед покрадене изборе

ДФ: Колаборанти режима ће прихватити унапријед покрадене изборе

3
ПОДИЈЕЛИ

У Подгорици је данас одржана сједница Предсједништва ДФ на којој су анлизирани резултати теренске кампање за организацију протеста и разматрана актуелна политичка ситуација настала дубоком кризом у СДП, владајућој коалицији, Влади и Скупштини Црне Горе.Demokratski-front-logo-1

Предсједништво ДФ је констатовало да је теренска кампања одрађена у складу са планом Предсједништва и исказало своје задовољство општим расположењем међу активистима и присталицама ДФ. Предсједништво је оцијенило да је организација протеста, у сарадњи са грађанима, једини начин да се изврши неопходан демократски притисак на овај однарођени, корумпирани режим који краде изборе, како би се формирала прелазна влада која је једини ефикасан механизам да се обезбиједи одржавање првих фер и поштених избора у Црној Гори.

Предједништво ДФ је усвојило и план активности у вези организовања великог заједничког састанка свих чланова ГО конституенета ДФ у Беранама 13.јула и усвојило предлоге одлука које ће се усвојити на том скупу.

Имајући у виду дубоку политичку кризу у владајућој странци СДП, која има директне политичке консеквенце на кризу у Влади, па самим тим и кризу већине у Парламенту, Предједништво ДФ је оцијенило да је формирање Прелазне Владе једини могући легитимни и демократски пут за рјешење ове веома опасне политичке кризе која може довести до дестабилизације политичких прилика. Предсједништво ДФ указује на чињеницу да, након раскола у СДП, Влада Мила Ђукановића нема легитимитет и да би било крајње неодговорно да било која опозициона партија учествује у неким трговинама са ДПС које би довеле до ванредних избора које би опет организовала Влада, АНБ, полиција, тајкуни и мафија Ђукановића и који би поново били покрадени по истом рецепту из афере Снимак. Дакле, свака партиципација неког из опозиционих странака у диловима и трговинама са ДПС, која би водила одржавању избора без Прелазне Владе, значила би директну колаборацију са корумпираним мафијашким режимом и омогућавање поновне крађе избора од стране режима и његов опстанак.

Предсједништво ДФ поново истиче свој раније исказани став, да ниједни избори које организује Влада ДПС-а и Мила Ђукановића неће бити демократски и слободни и да ће свако пристајање на излазак на овакве унапријед покрадене и намјештене изборе бити знак јасне колаборације са режимом и издаје опозиционих бирача.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here