Насловна Издвојено ДФ: Катнић хитно да саслуша сина Душка Марковића поводом хапшења Бановића

ДФ: Катнић хитно да саслуша сина Душка Марковића поводом хапшења Бановића

3
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт позива Миливоја Катнића да поводом хапшења Маринка Бановића, хитно саслуша сина Душка Марковића, који је са ухапшеним Бановићем прије двадесетак дана сједио у једном подгоричком локалу. Уколико буде имао храбрости да спроведе истражне радње, специјални државни тужилац ће доћи до непобитних доказа да син црногорског премијера и Маринко Бановић често воде повјерљиве разговоре у сепареима подгоричких кафића, истичу у ДФ-у.

„Због тога очекујемо да Миливоје Катнић у овом случају покаже упола ентузијазма као што то ради у прогону и обрачуну са ДФ – ом, тим прије што су код ухапшеног Бановића пронађена два снајпера са оптичким нишаном и пригушивачима и одређену количину муниције, коју сигурно није купио од Паје Велимировића. У каквим су релацијама син Душка Марковића и Маринко Бановић може показати истрага уколико специјални тужилац буде имао петљу да саслуша Марковића јуниора. Такође је неопходно да Миливоје Катнић, ако то већ није урадио, саслуша и Мирка Бановића, команданта САЈ – а, и брата ухапшеног Маринка. Овом приликом подсјећамо црногорску јавност да је актуелни командант САЈ – а, Мирко Бановић, био један од главнокомандујућих за разбијање народних протеста и батињање недужних грађана 24. октобра 2015. године, док је његов брат Маринко предводио хулигане у фантомкама који су изазвали инцидент. Такође подсјећамо да смо 13. октобра 2016. Миливоју Катнићу поднијели кривичну пријаву против Маринка Бановића и саопштили наша сазнања да је он требало са хулиганама обученим у мајице ДФ – а да запали ТВ Пинк и просторије ДПС, за шта би били оптужени лидери нашег савеза, које је требало похапсити или убити ако би пружили отпор. Наравно, на све ове околности Маринко Бановић није ни саслушан од стране Миливоја Катнића, а и како би могао бити, кад је специјални државни тужилац тих дана заједно с њим активно учествовао у режији државног удара“, наводи се у саопштењу и додаје да ће сваки покушај заташкавања хапшења Маринка Бановића представљати саучесништво у планираном злочину, и нико у тужилаштву, макар то били Ивица Станковић и Миливоје Катнић, не смију уклањати трагове повезаности режима и мафијашких кланова.

Зато још једном позивамо специјалног тужиоца да нас на овом примјеру демантује тако што ће саслушати сина Душка Марковића и брата ухапшеног Бановића. Да је Црна Гора демократски уређена држава премијер Марковић и командант САј – а би због свега што смо саопштили већ данас поднијели оставке, а Катнић би то морао урадити уколико не спроведе истрагу против њих. Али знајући њхов метод рада, неће нас зачудити ако се у наредна два дана појави ‘специјални свједок сарадник’, и саопшти да је у ствари ДФ изнајмио Бановића како би ликвидирао Мила Ђукановића и Миливоја Катнића„, закључује се у саопштењу ДФ-а.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ову земљу не би описао ни Габријел Гарсија Маркес.
  Опет треба читати „Хронику најављрне смрти“, и друга дјела која се баве диктаторима, и диктатурама.

  Катнић је фасциниран недавним диктаторовим боравком на Брионима.

  Диктатор се возика у диктаторовој лимузини.
  А све у братској Хрватској, у којој Катнић никад више не смије кочити.
  Од кога.
  Од Јулке.

 2. 0
  0

  Dobro to rade ovi iz vlasti,paraleno hoce da elininisu i Mila i opoziciju,plan nije los,samo da uspije,blagostanju nece biti kraja?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here