Насловна Друштво ДФ: Јубилеј 60 година Жељезаре омаж њеном пропадању

ДФ: Јубилеј 60 година Жељезаре омаж њеном пропадању

7
ПОДИЈЕЛИ

Покрет за промјене и Демократски фронт са жаљењем констатују да је празник стар шест деценија, некадашњем гиганту, заправо омаж његовом пропадању! Чињеница да овај велики дан, у којем су уткане генерације и генерације наших суграђана, дочекује се у ситуацији која се може третирати, као једна од најгорих и најтежих од самих почетака, нагласио је данас Арсеније Лалатовић, одборник Демократског фронта из Покрета за промјене.

„Период пропадања никшићког гиганта долази са владајућом кликом, која доводећи штеточињске инвеститоре успијева да направи систем у којем радници немају достојанство и у којем функционише робовласнички систем управљања. Потврда овога става су свакодневни протести, мобинг и други облици присиле од стране ‘инвеститора’ а све у договору са режимом који је свјетлосним годинама удаљен од реалних потреба и интереса радника и грађана,“ истакао је Лалатовић.

Он је напоменуо да чињеница да од обећања приликом доласка турских тош-чеклија до данашњег дана није ништа остварено показује лицемјерство и факат да овај славни дан шминкају концертима и новогодишњим поклончићима, док велики број радника има неријешен статус, иако по слову закона би требало да је другачије.

„Умјесто новогодишњих лажи, много би било боље и ефектније да радници имају права достојна радника и људи, као и да имају могућност да живе од поштеног рада,“ нагласио је одборник ДФ-а.

Покрет за промјене и ДФ честитали су радницима јубилеј обећавајући да ће, кад дође вријеме, уговори и пословни аранжмани бити испитани:

„Покрет за промјене и Демократски фронт пита јавност да ли је стид ову ‘господу’, од њиховог учешћа у уништавању и жељезаре и других фирми које су некада служиле на понос граду под Требјесом? Обзиром да је стид морална категорија за ову господу више би приличила она „од чега се поштени људи стиде“ наставак зна се…

Покрет за промјене и Демократски фронт честитају дан фабрике свим жељезарцима, уз обећање да ће када дође вријеме испитати се уговори и пословни аранжмани, како ових тако и других сарадника актуелног однарођеног режима.

Све у своје вријеме!,“ стоји наглашено на крају саопштења.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  U vrijeme kada je nikšićka željezara radila, Kina nije ni postojala kao proizvođač. Danas Kina proizvodi 50% svjetskog čelika, a 40% svoje proizvodnje izvozi. Kinezi su zatvorili i britanske željezare i čeličane, a ne zaboravimo da britanci mnogo znaju o toj proizvodnji i da su proizvodili čelik, izlijevali šine i pravili čelične brodove kada su naši đedovi bili nepismeni. Lijepo što si nas uputio u problematiku proizvodnje čelika i objasnio da je vlast kriva za sve. Trebali su Đukanović i Bler da idu vikendom da rade u željezari da to ne bi propalo. Pametni narodi su davno izgradili svoje zemlje, tu proizvodnju ugasili jer je previše prljava i bave se pametnijim poslovima.

 2. 0
  0

  sve je ovaj covjek u pravu. Moji su radili u željezari i od toga se skolovalo i hranilo nas sedmoro u porodici.Nije bilo lako,ali nije ništa ni falilo.Evo nas sad po svijetu,završili škole i utekli iz Nikšića.Posla nema,privreda uništena.Da radimo kao najamnici,za 250€, ili da se prostituišemo – nećemo! Zato svi putevi vode dalje od Niksića.Nažalost.

 3. 0
  0

  Nidje front ne moze napredovati dok je ovo glasnogovornik.Ova hijena i pozmirep.Plus veoma lose pise.A cim se vojvoda divi vidi mu se kvalitet.I nacionalnost.Sramni izdajnici.

 4. 0
  0

  Lijepo li ova sablja cita,divno li nas danas razgovori.Amanati dje nauci tako?Najgora kolumna ikad na ovome portalu i najgori crnogorac ikad.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here