Насловна Насловна ДФ: Исти мозак који је осмислио тзв. државни удар у ЦГ на...

ДФ: Исти мозак који је осмислио тзв. државни удар у ЦГ на брзину је изрежирао и удар на ормар

0
ПОДИЈЕЛИ

Исти онај мозак који је осмислио такозвани државни удар у Црној Гори на брзину је изрежирао и удар на ормар Министарства просвјете, саопштено је данас из Демократског фронта.

И једно и друго је било у функцији заштите ДПС-а и прикривања њихових криминалних радњи. По старом удбашко-криминалном рецепту црногорског режима изврћу се тезе и покушава се скренути пажња са суштине, односно са чињенице да је Славољуб Стијеповић, који је несумњиво једна од најмаркантнијих фигура ДПС-а, додјељивао материјалну помоћ онима којима је најмање била потребна. Тачније, Стијеповић је под фирмом тешког материјалног положаја додјељивао новац онима који спадају у грађане са највишим примањима, својим партијским колегама и политичким истомишљеницима, што је прије свега срамно и неморално, али и уобичајено за оне који припадају врху ДПС-а. Са друге стране, ради се о злоупотреби службеног положаја од стране бившег министра просвјете и он је колико јуче требао да буде процесуиран, али пошто у ЦГ не постоје слободне институције, и овај скандал ће сачекати неке боље дане“, наводи се у саопштењу ДФ-а додајући да цијела ситуација дјелује трагикомично, тј. начин на који се покушавају одбранити они који су примали паре и они који су их давали.

„Ухваћени на дјелу, нису стигли ни да усагласе изјаве, тако да је министарство саопштило да они имају квоте за социјалне потребе, а ови који су примали паре, а који су далеко од грађана са социјалним потребама, говоре да су те паре добијали за неке књиге“, наводи се у саопштењу ДФ.

Из ДФ-а су додали да „удбашко-криминална организација Мила Ђукановића умјесто да се стиди пред грађанима због тога што је поново ухваћена у пљачки, покушава сада да разним небулозама одвуче пажњу са малверзација свог високог функционера“.

Не би нас зачудило да, по већ виђеним сценаријима, пошто су откривени у пљачки, људи из ДПС-а запале архиву министарства просвјете како би уклонили доказе о нелегалним работама. Исто су учинили и са документацијом основног суда, као и СДК-а, а спалили су и документацију Едина Ефовића, непостојеће личности која је купила авион за Владу Црне Горе којим се возио Ђукановић и торбе Цанета Суботића пуне новца од шверца. Тужилац до данас не саопштава ко је Ефовић, а на одговорност не зове оне који су учествовали у овим криминалним радњама, а који су доступни и сви су у Црној Гори. Према свему судећи, најважнији посао у Влади Црне Горе, у свим министарствима, је како сакрити и уништити документацију која свједочи о њиховим неморалним и незаконитим поступцима“, казали су из ДФ.

Ово што је ДФ открио у вези малверзација Славољуба Стијеповића, кажу да је само мали дио лоповлука у режији ДПС-а.

„Али сликовито приказује на који начин се између себе, народним парама, помажу структуре унутар Ђукановићеве партије. У исто вријеме, на стотине хиљада грађана налази се у стању потпуног сиромаштва, управо изазваног оваквим дјеловањем лоповске банде Мила Ђукановића. ДФ обећава да ће након промјена у Црној Гори Мило Ђукановић и његова политичко-криминална екипа морати да врате сваки цент који су украли од грађана, а ради се о милијардама еура, које ће бити довољне да се Црна Гора покрене из тешке економске ситуације у коју су је увукли ови пљачкаши и сјецикесе„, закључује се у саопштењу ДФ.

Подсјећања ради, Демократски фронт је раније јуче саопштио да је градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић, као министар просвјете, током 2014. године, злоупотријебио службени положај дијелећи државни новац на име материјалне помоћи добро ситуираним појединцима који, како тврде, служе шефу режима. Након тога објављена је вијест да је НН лице провалило у просторије Министарства просвјете те да је нестала одређена финансијска документација. Након тих догађаја ДПС Подгорица је оптужио једну од чланица ДФ-а, Нову српску демократију да су у директној вези с пљачкашима, те да су почели да обијају канцеларије.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here