Насловна Политика ДФ: ДРИ да провјери пословање Општине Даниловград

ДФ: ДРИ да провјери пословање Општине Даниловград

0
ПОДИЈЕЛИ

Они су истакли да су медији преносили изјаве предсједника Општине Даниловград Бранислава Ђурановића о потреби уласка ДРИ у ту општину, „како би се отклониле све сумње у нечин њеног пословања“.

danilovgrad

Одборници даниловградског Демократског фронта (ДФ) позвали су Државну ревизорску институцију да провјери пословање Општине Даниловград за 2013. и 2014. годину.

У саопштењу које потписују одборници ДФ-а у СО Даниловград пише да по њиховом мишљењу извјештај независног ревизора о пословању Општине Даниловград за 2013. годину није исказао реално стање у многим областима из домена ревизорског посла.

„Због те чињенице принуђени смо да од ваше институције, као врховне у овој области у Црној Гори, тражимо да извршите провјеру пословања општине Даниловград за 2013. и 2014. годину. Нарочито имамо у виду Извјештај ревизора за 2012. годину који је свеобухватнији и који је указао на бројне неправилности у пословању у Општини Даниловград,  које по нашем мишљењу нијесу исправљене , а  нијесу ни констатоване од стране ревизора за 2013. годину“, пише у саопштењу.

Они су истакли да су медији преносили изјаве предсједника Општине Даниловград Бранислава Ђурановића о потреби уласка ДРИ у ту општину, „како би се отклониле све сумње у  нечин њеног пословања“.

„Сматрамо да је и то разлог више да обавите ревизорску провјеру за 2013. и 2014.годину. Нарочито вам скрећемо пажњу на сегменте  пословања Општине као што су јавне набавке, исплата прековремених радних сати, варијабиле, пријем радника у радни однос у јавној управи, јавним предузећима и установама, финансирање појединих спортских клубова  и невладиних организација, реализовање Протокола са Министарством финансија о репрограмирању дуга који је настао из неплаћања пореза и доприноса за личне дохотке…Надамо се да ћете уважити наш захтјев и заједничким напорима остварити оно што је циљ свих нас – законитост у пословању локалне управе“, пише у саопштењу ДФ-а.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here