Насловна Политика ДФ: Дозволити Влади ДПС да организује изборе, значило би пристати на крађу

ДФ: Дозволити Влади ДПС да организује изборе, значило би пристати на крађу

0
ПОДИЈЕЛИ

Формирање одбора за праћење примјене изборног законодавства суштински не рјешава проблеме, оцијенио је посланик Демократског фронта (ДФ), Милутин Ђукановић, наводећи да фер и поштене изборе може да организује једино прелазна Влада.

milutin-djukanovic 01

Посланица Социјалдемократске партије (СДП) Драгиња Вуксановић предала је у скупштинску процедуру предлог одлуке о формирању одбора који ће пратити примјену изборних закона у поступку изборних процеса.

Ђукановић је казао да сљедеће изборе мора да организује прелазна Влада како би били регуларни, фер и поштени.

„Дозволити Влади Демократске партије социјалиста да организује изборе, то би значило пристајање на поновну крађу, а ми на то више немамо право“, рекао је Ђукановић агенцији МИНА.

Упитан о предлогу Вуксановић да одбор буде састављен од седам чланова власти и седам из опозиције, Ђукановић је казао да прича око тог одбора траје двије године.

„Али толико је неповјерење да одбор не би могао да доноси одлуке. У најбољем случају за опозицију не би могао да доноси одлуке, а то нам не значи ништа“, сматра он.

Ђукановић је рекао да ДФ жели истински да се ова власт контролише, а то се, како је навео, једино може урадити ако се формира прелазна влада.

„Одбор може да се формира, али то суштински не рјешава проблеме. Да би избори били фер и поштени, њих може да организује једино прелазна Влада“, оцијенио је Ђукановић.

Према његовим ријечима, ако имамо прелазну Владу, онда ни одбор не би био споран, али суштина је, како је нагласио, да се формира прелазна Влада која једино може на квалитетан начин да спроведе сљедеће изборе.

Све друго је само привид демократичности, а на то нећемо пристати“, навео је Ђукановић.

Он је казао да се сва опозиција сложила прије пола године да треба формирати прелазну Владу.

„Пошто власт неће да прихвати да се формира прелазна Влада, ми из ДФ-а смо одлучили да протестима извршимо притисак на власт да би се формирала прелазна Влада која једино може да организује поштене и фер изборе“, закључио је Ђукановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here