Насловна Политика ДФ, Демократе, СДП и УРА: Котор је заробљеник и жртва појединаца из...

ДФ, Демократе, СДП и УРА: Котор је заробљеник и жртва појединаца из локалног и државног СНП-а

4
ПОДИЈЕЛИ

Након што је предсједник ОО СНП Котор заказао сједницу Скупштине општине Котор, иако су га на јучерашњем састанку представници опозиционих политичких субјеката, Демократа, Демократског фронта, СДП и ГП УРА подсјетили на правне чињенице да се најприје мора окончати Конститутивна сједница Скупштине избором предсједника, као и да предсједавајући нема право да сазива нову сједницу Скупштине, те да би то представљало злоупотребу позиције предсједавајућег и кршење Пословника и да наши представници неће учествовати у раду такве сједнице све док не постигнемо комплетан договор, ради цјелокупне црногорске и которске јавности, указујемо на чињеницу да је Котор заробљеник и жртва појединаца из локалног и државног СНП-а, саопштено је из опозиције.

Додају да одлука о привременом финансирању и њено доношење се може одложити и донијети током јануара без икаквих последица по функционисање локалне управе и без пријетње од увођења привремених мјера, па оправдања и позиви из СНП-а да се због интереса грађана иде у овај поступак не могу да прикрију намјеру да заједно са ДПС-ом и њиховим сателитима желе да постигну кворум и усвајају одлуке у овом осјетљивом политичком тренутку, као и да се остави могућност ДПС-у да несметано влада наредна три мјесеца.“Као одговорни политички субјекти у овој незаконитој политичкој игранци СНП-а, ДПС-а и њихових сателита нећемо учествовати!“

„Од 16. октобра увече наша четири политичка субјекта су спремна да на бази изборних резултата, равноправно и партнерски са СНП-ом формирају локалну управу у којој неће партиципирати ДПС. Од тог дана па до данас трпимо, ради опозиционог јединства и на државном и на локалном нивоу, уцјене, условљавања и разноразна одлагања од стране СНП-а. Овакво њихово понашање указује на лоше намјере према нашим напорима да формирамо управу без ДПС-а, како би у коначном прикрили и њихову свеукупну партијску слабост, оличене кроз контрадикторне и дијелом нетачне изјаве овог политичког субјекта“, поручују из ових политичких странака.

Обавјештавају јавност и руководство СНП-а да на столу у Котору постоји само једна понуда: да сви заједно, без условљавања, у пуном капацитету, у мјери изборног резултата формирају управу без ДПС-а. „Све друго би представљало неозбиљни експеримент и изневјеравање воље више од 6 хиљада гласача у којем нећемо учествовати.“

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Кога ви више молите,зар је могуће да невидите да не постоји ни промил могућности да са СНП-ом формирате власт.Остало вам је једино да се или припремате за нове изборе или да прихватите да будете опозиција и окренете се себи ,све остало вам је губљење времена.Незнате ви господо ко је которски СНП,какви су то превртљивци и политички нечасници.

 2. 0
  0

  Бравооооо! Овако реагује права опозиција ДПС-у! А не као овај Бранко Ивановић са својим сатрапима kojи служећи интересима ДПС-а исписује срамне странице личне и политичке биографије! А ништа му ово није требало само да је био мало мање сујетан и мало више реалан да су он и његова партија пассе на ЦГ политичкој сцени!
  Которски СНП, на жалост свијих бирача, постао је синоним за Драга Ђуровића! Питам ВАС да ли ту политичку кнедлу можете прогутати?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here