Насловна Политика ДФ Будва: Залагање Џаковића за тзв. отворене листе изговор за корупцију

ДФ Будва: Залагање Џаковића за тзв. отворене листе изговор за корупцију

3
ПОДИЈЕЛИ

Заказана сједница Скупштине општине Будва ни данас није одржана због недостатка кворума. Морам признати да није изненађење када се не појаве одборници ДПС-а, јер ако на дневном реду имате теме попут Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју, или пак заштиту Милочерског парка од девастације – то свакако није дио њихове политике која се деценијама уназад своди на пљачку града и његових ресурса, саопштила је данас одборница Демократског фронта Валентина Тадић.

„Оно што чуди јесте, поновно непојављивање будванског, одборника Стевана Џаковића, чија је принципијелност пала на испиту када једноставно није испоштовао коалициони споразум који је потписао.

Његово залагање за тзв. отворене листе, као услов за подршку одржавања сједнице није ништа друго до патетични и више него биједни изговор за нешто што се највјероватније у свим нормалним државама зове политичка корупција.

А ми смо навикли на корупцију. Нарочито политичку. Изненађује само незнање по питању тежине реформи изборних система. И то у тренутку кад комплетна опозиција бојкотује државни парламент,“ казала је Тадић и додала:

„Све и да су отворене листе најидеалније рјешење (а нису, многе европске земље размишљају да одустану од њих, јер су погодне за политичку корупцију), неко би морао дотичном одборнику да објасни да у свијету није забиљежено да ту врсту реформи спроводе један архитекта оптужен за нелегалну градњу и отимање дијела острва од породице Рафаиловић, и један зубар.“

Будванска коалициона власт има заједнички интерес – град Будву

„Будванска коалициона власт, без обзира на ситне несугласице, што је разумљиво због различитости политичких субјеката, функционише у једном сегменту – заједнички нам је интерес град Будва,“ истакла је одборница ДФ-а.

Она је напоменула да сама чињеница, да до сада нико није могао да их оптужи за лоше руковођење предузећима, проневјере, злоупотребе, те чињеница да успјешно измирују све обавезе и дугове које су наши претходници оставили, „је више него довољан успјех за овако кратко вријеме, уз овако велике опструкције“.

„Пошто те дичне поштењачине које користе флоскулу о фер изборима, и замислите родној равноправности, И то од стране човјека који сваку жену која се одважи на политички ангажман прогласи хистеричном.

Такви чезну за новим изборима или пак за прекомпозицијом власти у корист ДПС- а.
Подсјетимо. Власт ДПС је довела Будву на дно и трајно је девастирала град. Челници ДПС-а од којих 2 предсједника Општине, признали су да су дио организоване криминалне групе – питамо још једном, да ли су ти и такви пречи од будванске дјеце која у вртићу немају мјеста за боравак? Да ли су ти и такви пречи од заштите Милочерског парка?,“ навела је Тадић и истакла:

„Да ли желите нове изборе? Изволите господо, ми у ДФ немамо чега да се плашимо. Али желимо да јасно ставимо до знања да нисмо ми ти који ћемо грађане Будве изложити новим трошковима, и нисмо ми ти који коче функционисање овог града.

Нама у ДФ Будва је приоритет. Вама се очигледно приоритети своде на неке нерашчишћене унутрашње конфликте.“

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Kakve otvorene liste.To Stevan bulazni.
  Kao da ne zna da se izborni zakon moze promijeniti
  samo većinom u Skupstini CG.To svaka budala zna,samo njemu nije jasno.A zalud u školu išao
  Neka se ne folira više s tom pričom.
  Podrška za DF i PZP s njima.

 2. 0
  0

  Za izborni zakon treba dvotrecinska vecina, sto znaci da bez DPS nema otvorenih lista i Dzakovic zna da mu je zahtjev nerealan, ali ocigledno je odradjen. MAkar da je neki suvisli razlog nasao. A i porodica mu je dobro rasporedjena u razne partije pa cak i OO DPS, tako da je sve jasno. SRAM TE BILO DZAKOVICU!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here