Насловна Политика ДФ: Ако власт гласа за пријем тзв. Косова у Унеско, Србија да...

ДФ: Ако власт гласа за пријем тзв. Косова у Унеско, Србија да повуче дипломате из Црне Горе

15
ПОДИЈЕЛИ

Демократски фронт позива црногорску власт да не гласа за пријем такозване државе Косово у Унеско. Такав потез, како наводе, осим што би обрукао и понизио Црну Гору и њену традицију, продубио би кризу не само у Црној Гори него и у читавом региону.

„Наравно, нама је јасно да ће марионетски режим учинити све да зада што јачи и подмуклији ударац Србији и традиционалној Црној Гори, али смо дужни да их још једном упозоримо да не иду против већинске воље грађана, и да не срљају у нову издају„, изјавио је овом приликом Будимир Алексић, предсједник Политичког савјета НСД-а и посланик ДФ-а.

Према његовим ријечима, евентуална подршка пријему самопроглашене државе Косово у Унеско био би класичан непријатељски акт према Србији, али поготово према оној Црној Гори коју представљамо ми, а која је у и вријеме династије Петровић стварана доминантно на косовској епопеји.

Србија у овом случају да поступи исто као и у Македонији

ДФ очекује од Владе Србије да у овом случају поступи исто као и у Македонији, и повуче своје дипломатско особље из Црне Горе.

„Иначе, још од времена подметања ДФ-у афере ‘лажни државни удар’, регистровали смо чудно понашање запослених у амбасади Србије. Наиме, недавно смо упознати од стране држављана Србије који су били затворени у Спужу да су поједини из амбасаде, заједно са припадницима црногорске тајне полиције, убјеђивали ова лица да признају учешће у лажном државном удару, иако нису учествовали у било каквој кривичној радњи у Црној Гори, како би оправдали монструозне оптужбе Ђукановићевог антисрпског режима и нанијели политичку штету ДФ-у. То нас је тешко погодило, јер се управо због таквих корумпираних и издаји склоних ‘државних чиновника и дјелова службе безбједности’ мјесецима у затвору, поред држављана Србије, налазе и политички затвореници -Михаило Чађеновић, Дејан Вујисић, Жељко Шћепановић и Момир Николић, и води судски процес против лидера ДФ-а“, истакли су у ДФ-у.

Они закључују ништа мање није угрожена амбасада Србије у Скопљу него ова у Подгорици. И у једној и у другој, како кажу, српски непријатељи врбују и траже оне који ће радити за њихове циљеве, а против интереса српског народа.

Запад врши притисак на тзв. грађанску опозицију да подржи учлањење тзв. Косова* у Унеско

ДФ обавјештава домаћу и страну јавност да западни међународни фактор ових дана врши снажан притисак на такозвану грађанску опозицију у ЦГ да подржи учлањење лажне државе Косово у Унеско.

„У сазнању смо да су они прихватили да изађу у сусрет таквим захтјевима и да неће правити никакав проблем Влади ЦГ по овом питању. Ако ова наша сазнања нијесу тачна, и ако неко од њих мисли слично ДФ-у позивамо га да се огласи у односу на ово важно питање“, истакли су у ДФ-у.

„Када свему овоме додамо чињеницу да је издаја националних интереса у ЦГ у усијању, и да су медији, чак и они који су некада важили за опозиционе, упозорени од стране америчке амбасаде и Сорошевих филијала да не постављају било какво питање парламентарним странкама на ову тему, и све третирају као нижеразредни догађај, онда добијамо јасну слику о томе да се ЦГ више не пита ни о унутрашњој ни о спољашњој политици, нити води бригу о властитим интересима. Наравно да овакав лоши амбијент не би могао да се креира да они у свим медијима немају ‘своје људе’, које су већ као страну агентуру препознали њихови читаоци“, оцјењују у овом савезу и поручују:

„ДФ је јасан и отворен – лажна држава Косово не треба да буде члан УНЕСКО, а када се стекну услови, наша влада ће поништити признање лажне државе Косово.“

ПОДИЈЕЛИ

15 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  све је „даје десни, скреће лево“…
  …или обрнуто

  …“На једној страни се налазе председник Србије и његови другосрбијански критичари, који га подржавају у свакој ствари у вези са Косовом и Метохијом, као што га и подстичу да убрза своје кретање, а на другој страни су – магарци и морони: ако ствари тако стоје, зар је грађанину покорном тешко да одабере страну…“

  …“У свакој расправи постоје видљиви садржаји исказа које износе различити учесници и, истовремено, посредни показатељи истинског циља који учесници имају на уму.

  Понекад се осведочимо у извесну сразмеру: колико се видљиви садржаји исказа разилазе, било да је то условљено личним несимпатијама, било да је такав распоред потребан на јавној позорници, толико се посредни показатељи подударају унутар истоветног циља наизглед супротстављених учесника расправе…“

  https://stanjestvari.com/2017/08/22/milo-lompar-kim/#more-40539

  https://stanjestvari.com/2017/08/21/boba-nedic-prosveta-patriotizam/

  …“Сада је већ сасвим јасно да су у праву били они које смо некада сматрали теоретичарима завере, а који су тврдили да се систематски ради на отупљивању и заглупљивању младих генерација. Обезвреди им труд, покажи да је образовање непотребно, олакшај добијање двојке јер им више и не треба, постави их пред фабричку траку, дај им новца тек да преживљавају у страху од сутрашњице, ампутирај им националну свест, покажи да су избори бесмислени, и на крају, дај им мало забаве – ријалити, турска серија, Цеца, Јеца… Учини да пре пошаљу ес-ем-ес да гласају за звезду Гранда, него за помоћ болесноме. Наметни им нове идоле, нек је Цеца већа од Хамлета. Јучерашњег хлеба и игара – то је све што им је потребно. Нашој деци…“

  посебно питање је за што (треба одвојено) смо направили Државу ако се здравство-лечење врши смс поруком а посао одраслих, одбрана, постави као страшило за децу… такву државу нису направили они који су знали шта је борба, они су били здрави

  и честити

  +Деда и унук, чика Јова Змај

  Узо деда свог унука,
  Метно га на крило,
  Па уз гусле певао му
  Што је негда било.

  Певао му српску славу
  И српске јунаке,
  Певао му љуте битке,
  Муке свакојаке.

  Деди око заблистало
  Па сузу пролива,
  И унуку своме рече
  Да гусле целива.

  Дете гусле пољубило
  П онда пита живо:
  „Је ли, деда, зашто сам ја
  Те гусле целиво?“

  „Ти не схваташ, Српче мало,
  Ми старији знамо, –
  Кад дорастеш, кад размислиш,
  Каз ће ти се само!“

  +Деда и унук, Јована Јовановића Змаја, Бојана и Никола Пековић
  https://www.youtube.com/watch?v=XCFq4jAysFg

 2. 0
  0

  Ja mislim da ce ovi iz Beograda prvi da glasaju za.Kako stvari teku.Foliranti.Vracaju oni sutra sve nazad u Skoplje samo su setali ljude dok ne omalaju sobe tamo.

 3. 0
  0

  U jednom djelu traze Oni od Bg da povuce sluzbenike, a u drugom optuzivanja the iste sluzbenike za izdaju.Shizofrenija par exellence.Nevjerovatno Oni se brinu vise od Beograda za Beograd.Fenomenalno ,uhljebi..

  • 0
   0

   Овцо, ти ћеш увијек блејати оно што ти други кажу. Сраман си. Никад у историји Црне Горе се није дешавало ово што се дешава задњих 10 година. Колико је ова Црна Гора јадна када мора све прва да ради против Србије, а да удовољи Тачију и Харадинају. Да прва призна Косово, да прва гласа за учлањење у УНЕСКО. То је овцо најгори могући пораз достојанства, а то је нешто што ти и твоји немате, па не можете ни цијенити.

  • 0
   0

   Господине чобанине љубитељу „културног уздизања“ тзв.Косова*,тамо ваших пријатеља Тачија и Харадинаја,тамо ваших традиционалних пријатеља,дајите им подршку у чему год хоћете чобанине-али само у ваше име, не и никада у ИМЕ СРПСКОГ ПРАВОСЛАВНОГ НАРОДА ДАНАШЊЕ ТЗВ.ГОРЕ ЦРНЕ-ПРОКЛЕТОГ И БОГООТПАЛОГ монтенегра,који је принуђен да битише у том казамату и најљубазније вас молим немојте онда ни долазити до Београда да се школујете,тргујете,шетате маркирана издаља по улицама и булеварима-као прави сељобери и џибери,купујете станове,изигравате кабадахије и силеџије,посебно да се лечите- ни ви ни ваше породице када вам затреба,никада ни у ком случају-срам вас било олоши незахвална,бахата и примитивна,која од 1945 сатире и лице и наличје Господског Београда,неадренталци примтивни!!!!! Част честитим,ретким и пристојним појединцима који представљају оличење истинске,патриотске,Српске Црне Горе,који су инкорпорирали своје традиционално и витешко васпитање са урбаним начином живота, са средином у коју су дошли и тако постали угледни чланови заједнице која их је као као такве и прихватила-због њих и не генерализујем цео Православни народ истинске Српске Црне Горе-оличен једино у ДЕМОКРАТСКОМ ФРОНТУ,који потпуно легитимно упућује овај апел и за повлачење и прочишћавање појединих наших дипломатских кадрова који уместо да заступају интересе Српског народа у целини,где год он био посебно у бестрагији Бесудне земље-проклетог и Богоотпалог монтенега,они као „другосрбијански“кадрови „сарађују“са Милогорцима и монтенегринима… Поштујући ту истинску,праву,Српску и Његошеву Црну Гору ,јасно их као и већина грађана Србије одвајајући од вас монтенегрина и тзв.националних Милогораца,не можемо а да их не подржимо КАО НАШ СРПСКИ НАРОД ,који је део једне ВЕЛИКЕ ЦЕЛИНЕ ЧОБАНИНЕ,не заборавите то, свуда на Планети где год има ИЈЕДНОГ СРБИНА !!!!Него знате шта господине чобанине убудуће када вам нешто од било чега предходно наведеног затреба због чега као крдо хрлите ка Београду,правац Тирана,Приштина или Загреб..тамо ће вас раширених руку дочекати и братски загрлити,можете и остварити“ културну сарадњу монтенегрина и шиптара“-па објавите зборник“радова“!! И уживајте у вашем камењару сами са собом-јер сте само сами себи једино довољни и потребни,уз сарадњу са братском Тачијевом тзв.“државом“ !!!!

 4. 0
  0

  Лако је Фронту кад говори истину.

  Лако је свакоме ко је на путу којим га је упутио ђед, прађед, и редом, до Косова.

  Исто, колико се и како се власт, издајничка, црногорска, опет одреди према Косову, мора се изјаснити и тзв. грађанска опизиција. Али, ало, да ли си ти и ти, и ти, са црвеном краватом, за то и то што се тиче Косова.

  А ако опет држава ЦГ каже ДА у вези Косова, онда да се амбасада, овдашња, србијанска, повуче у Београд, а Ђагици Радмилином, купи карта у једном правцу.

  Колико се сјећам садашњи назови премијер ЦГ каже да никад бољи односи нијесу били између ЦГ и Србије. Па кад је тако, хоће ли опет ЦГ забити нож у леђа Србији.

  Истина је озбиљна ствар…!
  Напријед Фронт.

 5. 0
  0

  Sta ce se ostvariti ako povuku diplomate???? Primjer kako su i Beograd i Srbi u CG impotentni! Uradite ono sto se uradilo Janukovicu u Ukrajini, na isti nacin ili se prestanite baviti politikom. Te vase „kontra mjere“ su potpuno beznacajne i simbolicne prirode. Bez ozbiljnih pritisaka nema sansi za bilo kakve promjene.

 6. 0
  0

  DF opet prijeti produbljivanjem krize u CG, pa cak i u regionu, a onda će Milo da „smiri situaciju“ i bude zasluzan zbog mira u CG i regionu. Bravo DF, samo radite.

 7. 0
  0

  Опа,Рује почињу да се о стању у ЦГ информишу из независних извора.

  https://rs.sputniknews.com/komentari/201708221112360335-CRNA-GORA-SRBI-1/

  Сада је јасније зашто НСД очајнички покушава да у минут до дванаест причом о правима Срба у ЦГ,а без да има благе везе како да се то изведе,правда неуспјех ДФ-а у демократизацији ЦГ и срамну позицију српског народа у њој.Срби,запитајмо се,гдје је сада бивши идеолог НСД Горан Даниловић?По чему се он то суштински разликује од Новака Килибарде?Колико још Горана Даниловића треба да узме својих тридесет сребрника да би смо се опаметили?

  Долази вријеме за полагање политичких рачуна.Што прије то боље.

  Срби на посао!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here