Насловна Друштво Десничари из ЕУ подржавају Русију

Десничари из ЕУ подржавају Русију

0
ПОДИЈЕЛИ

Руски националисти су окупили десничарска политичаре из целе Европе у настојању да покажу да Русија има међународну подршку.

kremlj

Међу познатијим Европљанима на скупу у Путиновом родном граду, Санкт Петербургу, био је Ник Грифин, протерани бивши лидер анти-имигрантске Британске националне партије, који је у говору оптужио САД да отежавају сукоб у Украјини.

„Људи који управљају САД и њихове марионете у Европској унији чине све што могу – да ли намерно или само из глупости, да нас увуку у страшан рат“, рекао је Грифин на скупу.

Он је говорио против санкција ЕУ, као и Удо Фоихт, високи функционер неонацистичког крила немачке Националне демократске партије. Он је на скупу у Санкт Петербургу седео међу неколико посланика Европског парламента. Грифин је међутим изгубио своје место у том телу ЕУ прошле године.

Роберто Фиоре, лидер италијанске десничарске странке Форца Нуова и чланови неонацистичке грчке партије „Златна зора“ такође су били међу око 200 учесника скупа.

С руске стране учествовали су националиста Алексеј Зурављев, посланик руског парламента, и Козаци чији се неки припадници боре на страни сепаратиста у источној Украјини.

Планирало се да се на крају потпише резолуција, али је хотел у којем је био скуп, испражњен због претње бомбом.

Поводом састанка деснице у Путиновом родном граду, Санкт Петербургу, приређен је контраскуп, али са свега 40-так демонстраната са антифашистичким транспарентима, а полиција је привела осам.

Они су указали да је апсурд да се допушта да се неонацисти окупљају док се Русија припрема за прославу 70. годишњице победе Совјетског Савеза над нацистичком Немачком у Другом светском рату.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here