Насловна Друштво Дешифрује се снимак са црне кутије, испитани нови очевици

Дешифрује се снимак са црне кутије, испитани нови очевици

0
ПОДИЈЕЛИ

Црна кутија са авиона Ту-154 допремљена је у Москву, на њој су забележени параметри рада летелице све до њеног пада, рекао је новинарима руски министар саобраћаја Максим Соколов.

Утврђени су и испитани нови очевици авионске несреће у области Сочија, кажу у Истражном комитету Русије.
„Поред овог снимка, преузети су и снимци слетања Ту-154 на међународни аеродром у Сочију, кретања авиона по писти и пролазак путника кроз граничну контролу“, рекла је портпаролка Комитета Светлана Петренко.

Она је додала да су истражитељи добили примерке горива из цистерне из које је допуњен резервоар авиона Ту-154. Према њеним речима, у току су судско-медицинске, молекуларно-генетске и друге експертизе.

Руски министар саобраћаја рекао је да су стручњаци већ почели да дешифрују снимак. Он је додао да су информације из црне кутије веома важне за истрагу и да ће помоћи да се разјасне узроци несреће.

Соколов је, такође, потврдио да су током спасилачке операције пронађени фрагменти авиона — труп, мотор и други елементи конструкције. Све олупине спасиоци ће извући са дна и допремити на обалу.

„Авион се распао на неколико делова, због тога је сада немогуће говорити о некаквој целини“, рекао је Соколов.

Министар је подсетио да терористички напад није међу основним верзијама пада авиона. Узроци трагедије могли су да буду упадање страног предмета у мотор, неквалитетно гориво, грешка пилота или техничка неисправност авиона.

У недељу ујутру авион Ту-154 Министарства одбране Русије који је полетео у Сирију из Москве срушио се у Црно море убрзо после допуњавања горива у Сочију. У авиону је било 92 људи — осам чланова посаде и 84 путника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here