Насловна Мозаик Дерби Партизан-Црвена Звезда: Неријешен исход

Дерби Партизан-Црвена Звезда: Неријешен исход

0
ПОДИЈЕЛИ

Утакмица између Партизана и Звезде који је одигран као 156. вјечити дерби, је завршен резултатом 1:1. Имао је сјајну увертиру са пар добрих шанси за оба тима, које нису искористили у првом полувремену. Стадион ЈНА је био посјећен веома добро, али није баш максималном бројком. Навијачи су били доста мотивисанији па су у пар наврата и прекидали утакмицу бакљадама које су правили са већим бројем пиротехничких средстава. Десила се чак и једна доста чудна ситуација, на јужној страни стадиона гдје су навијачи Звезде упали на трибини гдје су били навијачи Партизана, и који су се физички обрачунали са њима и када су их скинули скоро голе,што се може видјети по сликама које су изашле по интернету, са жандармеријом која их је спровела до излаза стадиона ЈНА.

Што се тиче самог тока меча,Звезда је имала једну од најбољих шанси за постизање гола у шанси када је играч Звезде остао један на један са голманом Звезде и у којој су сви већ видјели лопту у мрежи, међутим голман Стојковић је успио да одлично одреагује и да успије да спаси гол Партизана. Такође на другој страни је Партизан имао пар шанси за постизање гола у првом полувремену које нису искористили тако да је резултат након првих 45 минута био 0:0. У другом полувремену је такође било шанси на обије стране, међутим до постизања гола није било до 62. минута када је био досуђен пенал за екипу Партизана,и тада је Сума успио да погоди за вођство Партизана, и упркос томе што је Борјан голман Црвене Звезде успио да прочита Суму и да закачи лопту која му је била на руци, приликом шута, лопта је ипак завршила у голу Звезде.

Касније је у другом полувремену такође било пар шанси за оба тима које нису били у стању да претворе у голове. Све до 84. минута је утакмица била одиграна сасвим регуларно и до те шансе када је Боаће нападач Црвене Звезде, након веома добре акције успио да погоди за изједначење 1:1. Већ тада се могло и по игри наслутити да ће вјечити дерби да се заврши неријешеним резултатом,што се и догодило, након одиграних 90 минута у регуларном току утакмице. Након дербија се може закључити да ће Црвена Звезда остати на првом мјесту у Суперлиги Србије са 9 поена више од другопласираног Партизана који има утакмицу мање и са тим бројем бодова су ова два тима завршила јесењи дио полусезоне и тако да сада чекају прољећни дио са овим бројем освојених бодова.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here