Насловна Архива Демос: Вујановић умјесто озбиљне иницијативе „навија за мајке“

Демос: Вујановић умјесто озбиљне иницијативе „навија за мајке“

1
ПОДИЈЕЛИ

Најновија изјава Филипа Вујановића, да „навија за повећање зарада мајкама са троје дјеце“ представља нови покушај да се фарсом дерогира врло озбиљна тема. Дошавши на посве проблематичан начин на функцију предсједника, Филип Вујановић одлучује да свој мандат приведе крају у својству навијача. Схватамо потребу за улогом, макар и навијачком,будући да га на „терену“ до сада није ни било, саопштено је данас из Демос-а.

„Небитно да ли је на трибине стигао сам, или, пак, био изгуран на њих, овај сада „навијач за мајке“, покушава да се стидљиво дистанцира од свог матичног клуба за који је вјерно навијао, без обзира на резултате,“ наводе из Демос-а.

Они су нагласили да умјесто озбиљне политичке изјаве или иницијативе шефа државе, на крају једне суморне године коју карактерише – полупразан државни парламент након неслободних избора, мистерија државног удара, драматични социјално-економски параметри, које осликава и предложени буџет – јавности се нуди нови безначајан, за мајке готово увредљив, наступ Филипа Вујановића, који изнова показује, поред елемената отужног хумора, дубину девалвираности функције предсједника државе.

„Демос констатује да од помпезно најављених нових реформских захвата током предизборне кампање који би видљиво побољшали животне услове грађана, представници власти својим првим потезима демонстрирају супротно, поново на штету грађана.

Демос захтијева да представници власти макар око драматично-социјалних питања искажу већу озбиљност и респект према најугроженијим категоријама друштва, напоменули су из ове партије.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here